SV Capelle 1
NEO'25 1
20-04-2024
1 - 1

NEO’25 speelde 20 april de laatste derby uit bij sv Capelle, in de wetenschap dat het zich na de wanvertoning van vorige week geen misstap meer kon permitteren. Men moest vol aan de bak voor een goed resultaat, immers kon sv Capelle het 4eklasseschap veiligstellen bij winst. In de beginfase werd een grote mogelijkheid net gemist, na een prima aangesneden voorzet. Aan de andere kant was het oppassen voor de lange bal en moest doelman Akkermans handelend optreden bij een doelpoging van dichtbij. Rond de vijfentwintigste minuut werd een glaszuiver doelpunt van NEO’25 voor vermeend buitenspel afgekeurd, waarbij een schot via heel veel effect en uitglijden van de keeper rechtstreeks in het doel verdwijnt. Hierna verzandt de wedstrijd met veel balverlies aan beide zijden, tot kort voor rust NEO een vrije trap krijgt op twintig meter van het doel. De doelpoging wordt door een speler van sv Capelle in de muur met de hand gekeerd. De toegekende strafschop wordt door Noah onberispelijk binnengeschoten voor de 0-1. In blessuretijd rammelt doelman Akkermans nog een vrije trap uit de doelmond en wordt de rust opgezocht met een 0-1 voorsprong.

In de 2e helft zien we een patroon in het spel van NEO’25 van de laatste weken, veel balverlies, weinig kansen creërend en een tegenstander die conditioneel veel beter is met de nodige inzet. Een tiental corners leidde nauwelijks tot gevaar op een afstandsschot na voor NEO’25. Ook zaterdag kwam weer de oude voetbalwet boven, als je zelf niet scoort, valt het doelpunt aan de overzijde. Uit een voorzet vanaf links bevond zich de uiteindelijk afrondende speler van sv Capelle in buitenspelpositie en na de voortzetting via rechts tikte hij de bal achter het standbeen langs voor de 1-1 over de doellijn. NEO’ 25 kreeg vervolgens ook nog de 2-1 achter de oren, echter werd deze weer dubieus afgekeurd wegens buitenspel door scheidsrechter Jansen. In de laatste minuut van de blessuretijd krijgt een NEO’25 nog een mooie kans op de volle winst echter verdwijnt de bal naast het doel. Deze derby verdiende dan ook geen winnaar, hierdoor bleef NEO’25 deze jaargang in alle derby’s ongeslagen. Echter door deze zure puntendeling kan NEO’25 zich nu volledig gaan richten op de nacompetitie. Na 2 zeperds in 8 dagen tijd bevindt NEO’25 zich inmiddels op de derde plaats en is afhankelijk van de concurrentie. Komende 14 dagen is NEO’25 vrij en hervat op 10 mei de competitie met een uitwedstrijd bij The Gunners in Breda.

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.