Sponsor in the spotlight

Kraal de Woonprofessionals


Iedere maand zet Esmee Ramsteijn (PR-commissie) een andere sponsor in the spotlight. Dit keer is het de beurt aan de kersverse, nieuwe sponsor Kraal - De Woonprofessionals.

Het is zaterdagochtend wanneer ik aanschuif bij Gerda Kraal in de winkel aan de Marktstraat in Kaatsheuvel. Na een bak koffie en even rondkijken in de prachtige winkel vraag ik Gerda naar de geschiedenis van hun bedrijf. “Het begon allemaal in 1985. Pa Kraal begon een schildersbedrijf vanuit zijn passie voor het schildersvak. Al vrij snel kwam zoon Jan in de zaak en runden zij samen het bedrijf. Om de rustige wintermaanden op te kunnen vangen werd er een aantal jaren later een doe-het-zelf schilderswinkel bij geopend.” In die tijd kon men bij Interkleur Kraal terecht voor verf, schilderbenodigdheden, behang en natuurlijk goed advies. Een 2e winkel werd geopend, in Kaatsheuvel. Neef Johan Schiedon, al in dienst als allround schilder, werd filiaalleider van die winkel. Omdat het bemannen en onderhouden van 2 winkels toch wel lastig bleek, werd uiteindelijk besloten zich enkel te gaan focussen op de winkel in Kaatsheuvel. In de Marktstraat werd een nieuwe winkel geopend. Met de formule Verf & Wand kwamen ook de productgroepen tapijt en gordijnen in het assortiment.

“Door de veranderingen in de doe-het-zelfmarkt begon een tijdje terug bij ons het besef te komen dat we met de markt mee moesten ontwikkelen. Stilstand is achteruitgang en we waren op zoek naar manieren om het concept van onze winkel uit te breiden. Onze inkooporganisatie speelde heel goed in op de veranderingen in de retailmarkt. Zij ontwikkelden het (compleet nieuwe) interieurmerk, Home Made By. In januari 2018 zijn we voorzichtig begonnen met het verkopen van de collecties van Home Made By. Deze overstap heeft voor een gehele make-over gezorgd, in zowel de uitstraling van onze winkel als in het winkelconcept”.


Bij Kraal kun je natuurlijk nog steeds terecht voor verf en advies op schildersgebied, maar ook voor het complete plaatje qua woninginrichting. “Naast verf houden we ons ook bezig met raamdecoratie, vloeren, gordijnen en behang. Zelfs voor woonaccessoires kun je bij ons terecht”, vertelt Gerda. “Het werken met de collecties van Home Made By heeft onze winkel op zoveel vlakken positief veranderd. Men kan bij ons terecht voor een complete restyling van de woning. Hiervoor hebben we 2 interieurstylistes in dienst, Ine en Tessa. Zij gaan begin volgend jaar een opleiding volgen om gerenommeerd Home Made By-stylist te worden. Momenteel volgen ze een Sketch-up training, zodat ze voor onze klanten ook 2D en 3D tekeningen van een ruimte in hun woning kunnen maken”. Johan, Jan en Gerda vinden het belangrijk dat hun medewerkers goed zijn opgeleid, zodat ze zich volledig kunnen richten op het geven van een goed advies. 

“We hebben van onze winkel een inspirerende plek gemaakt, zodat de mensen die hier komen meteen enthousiast worden en inspiratie krijgen voor hun eigen woning”. Bij Kraal wordt er gewerkt met 3 verschillende woonstijlen, de Home Stories Park, Barn en Loft. “Binnen deze verschillende woonstijlen zijn er ieder seizoen verschillende trends. Onze interieurstylistes worden door de medewerkers van de inkooporganisatie volledig geïnformeerd over deze trends, maar ook over de ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld kleur. Zij zorgen ervoor dat de klant deze trend ook terugziet in de styling van onze winkel. Daarnaast ben ikzelf veel bezig met social media. Door middel van Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn inspireren we de mensen thuis weer met de nieuwste woontrends”, vertelt Gerda. 

Door de vernieuwing heeft Kraal een uniek concept binnen de regio. “Waar men vroeg puur kwam voor verfadvies, komen mensen nu voor de vernieuwing van een compleet interieur. Het is fantastisch dat wij dat nu ook kunnen verzorgen. We hadden bijna 35 jaar geleden niet kunnen vermoeden dat we met ons bedrijf zo’n ontwikkeling zouden doormaken. We zijn dan ook supertrots op de winkel en het volledige team, dat er nu staat!”

Naast trots op de winkel zijn Jan en Gerda dat zeker ook op dochters Merel en Veerle. Veerle is de jongste telg binnen het gezin Kraal en ze voetbalt in het team van Vrouwen 1. “We hadden al een tijd een bord hangen bij een aantal andere clubs en Veerle vond dat het nu echt wel tijd werd dat we ook ons steentje bij gingen dragen aan haar cluppie. Dat deden we vaak al wel door het sponsoren van de eerdere kampioenschappen van de meiden, maar nu de dames wat ouder zijn en de kampioenschappen niet meer ieder jaar plaatsvinden, zijn we blij dat we toch op onze manier NEO een warm hart kunnen toedragen met ons mooie, nieuwe sponsorbord”.


Terug naar boven