RWB 1
NEO'25 1
07-10-2023
1 - 1

De derby van De Gaard tussen RWB en NEO’25 eindigde onbeslist in 1-1. Voor het eerst sinds het bestaan van beide clubs kwamen ze in competitieverband tegen elkaar uit: Rood Wit Blauw tegen Nederland En Oranje.

NEO’25 nam vanaf de aftrap het initiatief en binnen de minuut legde Julian Vos terug op Noah die beheerst binnen schoof 0-1. Vervolgens was het wachten op de 0-2. NEO’25 creëerde kans op kans maar binnen het kwartier was doelman Thijs Fleming al de man of the match met geweldige reflexen. Bij diverse tweede ballen waren de spitsen van NEO’25 niet thuis en waren al deze ballen voor RWB. RWB zette hier de lange bal naar voren tegenover en raakte een keer de paal buiten bereik van keeper Akkermans.

De ruststand was hiermee 0-1, waarmee NEO’25 zich tekortdeed.

In de rust kwam een oude voetbalwet om de hoek kijken, want als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel.

Na de rust tapte RWB uit een ander vaatje met mannelijk voetbal waar NEO’25 geen antwoord op had. In de 54e minuut was een misverstand in de achterhoede de aanleiding voor de gelijkmaker. Kevin Akkermans raakte Bram van Iersel waardoor de bal op de stip ging. Kevin Remie pegelde de strafschop tegen het net. Hierna wankelde NEO’25 maar was doelman Akkermans met enkele fraaie reddingen op zijn post. Ondanks dat een groot deel van NEO’25 een belabberde tweede helft speelde, grossierde het toch nog in een viertal kansen, maar vond steeds doelman Fleming als sta-in-de-weg. Ook ramde Julian Vos nog een bal op de paal vanuit een afgeslagen hoekschop. Na 90 minuten stond de 1-1 op het scorebord en heerste er in beide kampen sjacherijn en toch ook opluchting.

NEO’25 heerste de eerste helft, maar had op basis van de tweede helft geen recht op de overwinning. Ditzelfde gold voor RWB op basis van de tweede helft. Zo eindigde de eerste derby van de Gaard zonder winnaar.

Volgende week staat de volgende derby alweer op het programma, dan speelt NEO’25 tegen SSC’55 om 14.30 uur onder leiding van arbiter van Hemert. We hopen op veel support, zodat de punten op de Gaard blijven.