Neutrale toeschouwer grote winnaar bij NEO'25

RWB 1
02-03-2024
2 - 2

Zaterdag 2 maart stond al omcirkeld in de agenda's gezien de vele aanwezige voetballiefhebbers deze middag langs de lijn. De derby van de Gaard, de nummer 1 NEO'25 tegen de nummer 2 RWB met alles erop en eraan. Pupil van de week was Rijk de Rooij.

Na balverlies vanaf de aftrap was het RWB die met 2 achtereenvolgende corners het duel opende, in de volgende fase zette NEO'25 aan en ramde Sam de eerste beste bal op de paal. Dit werd vervolgens nog eens herhaald door Nicky. NEO'25 had een sterke fase, maar het was RWB die op voorsprong kwam. Een makkelijk gegeven vrije trap aan de hands makende van Iersel, werd door Remie langs de muur achter doelman Akkermans geplaatst: 0-1. Heel lang hoefde het publiek niet te wachten, want een iets te fanatieke bodycheck van diezelfde van Iersel werd bestraft met een strafschop. Vanaf elf meter maakte Noah 1-1. In het verloop van de eerste helft was NEO'25 de betere ploeg maar kon dit niet in doelpunten uitdrukken. De ruststand was 1-1 in een uiterst vermakelijke derby zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust ging NEO'25 op zoek met 4 kansen op rij naar een doelpunt, maar de voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp deze middag. Een slechte uittrap en halve bak ingrijpen van de backs in de defensie van NEO'25 stelde Kogels in staat de bal over Akkermans te liften en zo de 1-2 op het scorebord te zetten. Met de 1-2 kantelde ook de wedstrijd. RWB vergat te voetballen en begon met overtredingen maken, tijdrekken en loerde op de counter. Remie vergat NEO'25 de genadetik uit te delen door opzichtig voor open doel over de bal te maaien, anders was de wedstrijd over en uit geweest. Neo'25 leefde nog en ging verder op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er ook toen Noah slecht uitverdedigen kon afstraffen met een uithaal met links 2-2. Kort hierna had Sam pech dat zijn hakbal enkele centimeters naast ging. Met nog 10 minuten op de klok kreeg v.d.Kamp zijn tweede gele prent en zette NEO'25 aan voor een slotoffensief. Een kans alleen voor de keeper van Sam en een kopbal uit een corner werden niet tot doelpunt gepromoveerd. De 3-2 die Sam scoorde werd terecht afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel op de doellijn. Na slechts 3 minuten blessuretijd blies scheidsrechter Aartsen voor het einde van deze zeer vermakelijke derby van "De Gaard". Hierbij was de neutrale toeschouwer de grote winnaar van deze intense pot voetbal deze middag.

A.s. zaterdag speelt NEO'25 uit bij SSC'55 aanvang 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Strik. Spelers en staf rekenen op jullie support.