NEO’25 heeft aan een helft voldoende tegen Olympia’60

30-09-2023
4 - 0

Onder een stralende zon trof NEO’25 Olympia’60 uit Dongen voor de tweede competitiewedstrijd op het eigen sportpark “de Gaard”. Het veld lag er prima bij, verzorgd door onze vrijwilligers en de robotmaaier van dienst.

Pupil van de week was Joshua van Erp.

Nadat de uitstekend leidende arbiter Van Boxtel floot voor de aftrap, gingen de supporters er eens goed voor zitten. NEO’25 domineerde, maar kwam niet verder dan een schotje van Mitch tussen de palen, waarop keeper De Man op appel was. Olympia kwam er af en toe uit en had via corners enkele mogelijkheden, maar de achterhoede van NEO’25 wist erger te voorkomen. De eerste helft kabbelde voort en met 0-0 werd de thee gehaald.

In de tweede helft mocht het wel iets fanatieker en daar zorgden de wisselspelers voor met hun goede invalbeurten. Het vele balbezit van NEO’25 zorgde er uiteindelijk voor dat Olympia het de tweede helft niet meer kon belopen.

Vanaf de aftrap was het Nicky die met een afgemeten voorzet de geheel vrijstaande Mitch bediende. Die non met het hoofd de 1-0 inknikken. Toen Nicky de laatste man declasseerde en Mitch aanspeelde, bleef deze kalm en zette de 2-0 op het bord. Hierna was de wedstrijd feitelijk gespeeld. NEO’25 bleef combineren en vond steeds de vrije man. Peter van Beek maakte 3-0 na een uitstekende aanval. Het slotakkoord was van Nicky die vanaf rand zestien de 4-0 tegen het net liet ploffen.

NEO’25 liet het in deze wedstrijd na om een hogere score neer te zetten, waar dit zeker tot de mogelijkheden behoorde.

Aanstaande zaterdag staat de derby bij en tegen buurman RWB op het programma. Dat belooft een spannende pot voetbal te worden.

De wedstrijd staat onder leiding van arbiter Cakir en begint 14.30 uur.

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.