Regiobank / Financieel Adviesbureau Spierings (FAS)


Iedere maand zet Esmee Ramsteijn (PR-commissie) een sponsor in de spotlight. Dit keer is het de beurt aan Erik en Mia Spierings van Regiobank / Financieel Adviesbureau Spierings (FAS) uit Sprang-Capelle.

Menig NEO-lid is er wel eens geweest, het kantoor aan de Burgemeester Meijerstraat in Sprang. Hetzij voor het openen van een betaalrekening, advies over een hypotheek of zoals vroeger door enkele NEO-teams werd gedaan, het bijhouden van een spaarrekening voor het gehele team. Erik en Mia zijn al ruim 38 jaar actief in de financiële sector maar doen dit, zoals ze zelf zeggen, het liefst altijd op een informele manier. “Er gaat geen dag voorbij waarop ik niet lach met onze klanten. Een geintje op zijn tijd moet kunnen, dat vind ik erg belangrijk en houd ons werk ook luchtig,” vertelt Erik. “Ik ken heel veel mensen hier uit het dorp erg persoonlijk. Als ze klant zijn bij Regiobank/FAS maak ik van alles met ze mee, ze vertellen hun persoonlijke- en financiële situatie aan ons en dat is lang niet altijd makkelijk om te doen. Daarom vind ik het ook goed om dingen over mezelf tegen klanten te vertellen. Zo bouwen we aan een vertrouwensband en dat is belangrijk in ons werk”.

Erik en Mia zijn al ruim 35 jaar sponsor van NEO’25. Zo vertellen zij dat ze nog in de tijd van voorzitter Piet Boogers door hem werden benaderd om de vereniging te sponsoren. “Piet liep op een dag ons kantoor binnen voor een bakske koffie en een praatje. Al doende kwamen we op het onderwerp sponsoring en zo gooide hij de vraag op of wij interesse hadden om iets te doen met NEO. Piet had bij mij direct al een stukje goodwill en tevens vind ik het sponsoren van lokale verenigingen en doelen ook erg belangrijk. Het hoort er gewoon bij als ondernemer.” De sponsoring begon met het gegeven dat alle jeugdleden van NEO’25 een jeugdspaarrekening kregen met 25 gulden erop, inmiddels hebben Erik en Mia deze sponsoring flink uitgebreid. Zo loopt een groot gedeelte van de jeugd met rugzakken die zijn gesponsord door Regiobank/FAS, zijn de jacks waarin de coaches en trainers lopen mede mogelijk gemaakt door hen, evenals alle bidons die op zaterdag meegaan met de teams en ook de tassen van onze selectie zijn gesponsord door Erik en Mia. Regiobank/FAS is dus een zeer betrokken, actieve sponsor van NEO’25 en zorgt ervoor dat veel teams en vrijwilligers worden voorzien van de nodige materialen. Erik: “Wij zijn een bank in de regio, eentje die dichtbij de mensen staat en waar persoonlijke service op nummer 1 staat. Wanneer wij met een stukje sponsoring ons steentje bij kunnen dragen aan een mooie vereniging dan doen we dat heel graag. Maar naast NEO’25 zijn we ook zeer actief als sponsor van de Dorpsquiz, een evenement dat ieder jaar in september plaats vindt en er ook voor zorgt dat mensen op een leuke, persoonlijke manier met elkaar omgaan. Ook dit evenement past bij ons!”

Erik hoopt dan ook van harte dat er dit jaar namens NEO’25 een team meedoet aan de Dorpsquiz. “Het is mooi als mensen die elkaar niet goed kennen toch verbinding en betrokkenheid met elkaar krijgen. Hetzij door sport, zoals voetbal of door een evenement, zoals als de dorpsquiz. Daar word ik enthousiast van en die verbinding en betrokkenheid probeer ik in mijn werk als financieel adviseur ook te laten zien.”

Regiobank/FAS vindt het belangrijk om dichtbij hun klanten te staan om zo advies op maat te kunnen geven. “Iedereen kan bij Regiobank binnenlopen, bij ons kunnen klanten hun geldzaken regelen zo als hun dat willen en dat wordt doorgaans als zeer prettig ervaren, vertelt Erik.”

NEO’25 bedankt Erik en Mia Spierings voor de jarenlange samenwerking en geweldige vormen van sponsoring!
Terug naar boven