v.v. N.E.O.'25

Welkom op de website van v.v. N.E.O.'25 uit Sprang-Capelle (gemeente Waalwijk). N.E.O.'25 is de oudste voetbalclub van Sprang-Capelle, opgericht in 1925. Sinds 2004 speelt v.v. N.E.O.'25 op Sportpark De Gaard in de wijk Landgoed Driessen in Waalwijk.

Ontstaan
In 1925 werd door een aantal jonge mannen en vrouwen in Sprang de korfbalvereniging Nederland en Oranje opgericht, afgekort N.E.O. Naast de korfbalafdeling ontstond na enige jaren een voetbaltak, die zich zeer gunstig ontwikkelde, terwijl de animo voor het korfballen afnam. Tenslotte bleef alleen de voetbalafdeling bestaan. In de Tweede Wereldoorlog moest de vereniging noodgedwongen de werkzaamheden staken, maar kort na de oorlog werd opnieuw begonnen. Omdat een club uit het Overijsselse Borne zich al onder de naam N.E.O. bij de KNVB had aangemeld, moeste het Sprangse N.E.O. onder de naam SPRANG aan de competitie deelnemen. Na een aantal jaren werd toestemming verkregen om weer onder de oude naam N.E.O. voort te gaan, zij het met het toevoegsel '25, zodat onze vereniging nu aan de competitie deelneemt onder naam v.v. N.E.O.'25.

Doel van de vereniging
De vereniging heeft ten doel het doen beoefenen en het bevorderen van de voetbalsport in al zijn verschijningsvormen, met uitzondering van de beroepsvoetbalsport. Er is gekozen voor uitsluitend zaterdagvoetbal. Dit neemt echter niet weg, dat iedereen van welk ras, geloof of nationaliteit bij ons hartelijk welkom is. We hechten echter veel waarde aan het toepassen van de algemeen geldende normen van fatsoen.

Samenstelling
De vereniging beschikt over een senioren-, dames- en jeugdafdeling die hun competitiewedstrijden spelen op zaterdag.

Senioren
In het seizoen 2016/2017 komen de senioren met 5 elftallen uit in competitieverband en is er ook 1 veteranenelftal. Het eerste elftal speelt in de 3e klasse D regio Zuid I

Dames + Meiden
In het seizoen 2016/2017 komt de vereniging met 1 dameselftal uit in competitieverband en 4 jeugdelftallen. In totaal zijn er zo'n 70 speelsters actief.

Jeugd
In het seizoen 2016/2017 komen er 3 junioren elftallen, 6 pupillen elftallen en 4 meisjeselftallen uit in competitieverband. Daarnaast is nog een mini-pupillen (kanjers) elftal dat onderlinge wedstrijden speelt en een mini kanjer elftal dat onderling traint.

Missie
N.E.O.'25, Samen Goed Voor Elkaar!

Kernwaarden
Duidelijke afspraken maken en hier aan vasthouden
Goede communicatie
Elkaar respecteren
Met elkaar organiseren van (sport)activiteiten voor alle doelgroepen
Creëren van een optimaal voetbalklimaat
Een goed voorbeeld zijn voor de jeugd en elkaar

Wat en hoe?
Download hier de "Wat en Hoe?" van N.E.O.'25 (Alles wat u als lid moet weten!)
Terug naar boven