NEO'25 1
ZBC'97 1
10-06-2023
1 - 3

In de reguliere competitie eindigde NEO'25 op een plaats die niet voldoende was om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Het gevolg was dat NEO'25 het in die competitie thuis op moest nemen tegen ZBC'97 uit Zwijndrecht om alsnog te proberen het verblijf in de derde klasse veilig te stellen. Bij winst zou nog een wedstrijd volgen. Zo ver kwam het niet. Het vaak onherkenbare en niet fel genoeg spelend NEO'25 leed een 1-3 nederlaag en zal volgend seizoen uitkomen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal.

In de openingsfase van de wedstijd was NEO'25 duidelijk de betere ploeg en bouwde een aardig veldoverwicht op. Dit leverde in die fase ook een gigakans op voor Sam Verstappen om de score te openen en de eerste tik uit te delen. ZBC'97 zwijnde gigantisch dat het geen achterstand hoefde te incasseren en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en het loeren op een tegenaanval. Rond de tiende minuut lukte dat toen een aanvaller op rechts zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette en daarna Denzel Bziker in de gelegenheid stelde NEO'25 op achterstand te zetten. Dit was messcherpe counter nummer 1. Daarna bleef NEO'25 de wedstrijd wel domineren en beter voetballen dan ZBC'97 maar werd zelden echt gevaarlijk. Toch was NEO'25 dicht bij de gelijkmaker maar de inzet werd van de lijn gehaald. Zodoende kon ZBC'97 haar voorsprong koesteren en blijven loeren op de counter. Na een half uurtje gebeurde dat dan ook. Weer een snelle tegenstoot van ZBC'97 leverde door Giovanni Klaverweide de 0-2 op na een misverstand in de NEO'25 afweer. Messcherpe counter nummer 2.Deze achterstand was in zekere zin de nekslag voor NEO'25, het voetbal werd minder overtuigend en ZBC'97 kreeg het hierna niet echt moeilijker en kon zonder zelf schade op te lopen de rust halen. De stand bij de rust 0-2 waar 2-2 zeker op zijn plats zou zijn geweest.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf, een NEO'25 dat aan wilde vallen en ZBC'97 dat wel kansjes weggaf maar de NEO'25 aanval nooit zag profiteren van verdedigende fouten. Het spel van NEO'25 werd er niet beter op en na weer geblunder in de verdediging viel het doek definitief. Liomar Lennie kon na weer een messcherpe tegenaanval voor de 0-3: messcherpe counter nummer 3. Bij NEO'25 kwamen Jordy Rosenbrand en Nicky van Gils in de ploeg, die zorgden wel voor meer gevaar. Daardoor kon Sam Verstappen nog wel voor 1-3 zorgen, hij hoefde alleen maar een goede voorzet vanaf links binnen te tikken. Daarna was NEO'25 af en toe nog wel dreigend maar scoorde niet meer. De NEO'25 supporters zagen deze middag een onherkenbaar NEO'25 dat in de openingsfase verzuimde de tegenstander echt pijn te doen en na de opgelopen achterstand geen kans zag het tij te keren. ZBC'97 had met Denze Bziker, Giovanni Klaverweide en Liomar Jennie drie sportieve sluipmoordenaars in hun ploeg die een gratis lesje in kansen benutten gaven.
Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Laurens Bogers, Serhan Eyupoglu Lars van Caem, Niels Hamers, Noah van Caem, Julian Vos. Sam Verstappen, Nicky van Wanrooy, Mitch Soffner, Lars de Bruijn, Jordy Rosenbrand, Joey van Wanrooy en Nicky van Gils.

Dit was het laatste wedstrijdverslag van Gerard Rijkers. We willen Gerard hartelijk danken voor zijn levendige wedstrijdverslagen!