4 - 1

Zaterdagochtend werd NEO’25 onaangenaam verrast door vernielingen aan ons sportpark op “de Gaard”. De herkomst van de onverlaten door tekst duidelijk gemaakt.

Eindelijk stond na 4 jaar weer de derby op het programma tegen SSC’55 en met de versterkte promotie-degradatie regeling weet je nooit of dit zo blijft de komende jaren, was vooraf de vraag van de voetbalkenners.

Pupil van de week bij deze wedstrijd was Aiden van der Galiën.

Onder een stralende zon, floot arbiter van Hemert voor de aftrap om klokslag 14.30 uur. NEO’25 had een handvol vervangers, als gevolg van geblesseerde spelers in de basiself. Het vuurtje was al opgepookt, in de nachtelijke uren vooraf, dus het was vervolgens aan de spelers om dit met sportieve revanche recht te zetten. Vanaf de aftrap ging NEO’25 op zoek richting het SSC’55-doel. Een zwakke inspeelpass en vervolgens een blunder van jewelste betekende 0-1, afgestraft door Van Ark. Hierna herpakte NEO’25 zich razendsnel, met kansen voor Noah van Caem en Mitch Soffner, alleen voor doelman Schoenmaker. NEO’25 voerde de druk op en na 25 minuten zet Mitch Soffner op aangeven van Sam Verstappen NEO’25 op 1-1. NEO’25 combineerde rustig door en dit ging voor SSC allemaal iets te vlug. Sam miste eerst op 2 meter van het doel, maar herstelde dit vervolgens via binnenkant paal als aangever van de 2-1 net voor rust. Mitch geeft hierbij het laatste zetje en zo smaakt de thee extra zoet voor NEO’25.

In de rust komt Peter van Beek voorin Carsten Pijnenburg aflossen en gaat NEO’25 door met aanvallen. In de 50e minuut wordt een corner van Nicky van Wanrooij strak genomen en is het Julian Vos die schitterend boven iedereen uittorende. Zijn machtige kopbal ploft hoog in het dak van het doel: 3-1. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. NEO’25 werd slordig in de afronding met niet te missen kansen en met behulp van doelman Schoenmaker bleef een afstraffing uit. De invallers brachten weer het nodige gif binnen de lijnen met een prima invalbeurt van Jarno Bosch en Stijn Klaasen. Met Stijn Klaasen als aanjager met tomeloze inzet op zoek naar meer goals. Het slotakkoord was in de 80e minuut met een kaats van Stijn breed op Sam, maakte Nicky de 4-1. NEO’25 nam hiermee op sportief vlak revanche, waarbij SSC’55 kansloos was deze middag. Hiermee sluit NEO’25 aan bij de kopgroep in deze klasse en bevindt zich op de 3e plaats.

Volgende week geen competitie verplichtingen, maar 21 oktober speelt NEO’25 de 2e ronde van de KNVB beker. Tegenstander is dan 3e klasser DESK uit Kaatsheuvel. Deze 3e opeenvolgende derby staat onder leiding van arbiter de Kock, aanvang 14.30 uur op sportpark “de Gaard”.