NEO'25 1
The Gunners 1
09-12-2023
6 - 1

Zaterdag 9 december speelde NEO’25 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop tegen The Gunners uit Breda. The Gunners een goed voetballende ploeg welke zich op de 4e plaats bevindt, zowel voor als na de wedstrijd. Als we om 12.00 uur het sportpark betreden lijkt er nog weinig aan de hand voor een heerlijke voetbalmiddag. Een fikse regenbui verandert het veld echter in een moeras, maar de bal rolt dus wordt er om 15.00 uur afgetrapt op sportpark De Gaard.

NEO’25 met de nodige afwezigen en geblesseerden had prima vervangers met alleskunner Michel van Beek op doel en de zeer verdienstelijk spelende Niels Veraa. NEO’25 begon voortvarend met mooi combinatievoetbal over de flanken en creëerde diverse kansen. In deze fase ontbrak het nog aan de afwerking. Nadat Mitch voor open goal dacht aan een stiftje in plaats van simpel binnen te schuiven, brak hij de wedstrijd open. Op een afgemeten voorzet van Robin knikte hij raak bij de tweede paal. In een sterke fase drong NEO’25 de tegenstander ver terug en met enig geluk veranderde een schot van Nicky het scorebord in 2-0. Kort voor rust werd een weggewerkte bal van de keeper van de Gunners, gedragen door de wind, veranderd in de gevaarlijkste doelpoging van de gasten in de eerste helft. Michel voorkomt met een panterachtige reflex de tegentreffer.

Na rust kegelt Nicky via de binnenkant van de paal de 3-0 binnen en the Gunners moet achteruit. Uit een corner kopt Sam in de verre hoek raak 4-0. Na enkele wissels loopt de teller op nadat Peter een voorzet op juiste waarde inschat. Bij de 6-0 is het Nicky die via buitenkant voet probeert voor te zetten maar zijn bal over de keeper in het net ziet ploffen. Hierna valt er nog een tegentreffer na een foutje achterin en wordt de eindstand bepaalt op 6-1. Hiermee eindigt de eerste competitiehelft, waarbij NEO’25 de winterstop ingaat als lijstaanvoerder met 2 punten voorsprong op buurman RWB.

Pupil van de week was Djimm Hendriks.

A.s. zaterdag speelt NEO’25 de laatste wedstrijd van deze jaargang voor de beker, tegenstander is dan v.v.Dongen op sportpark “ de Gaard ” onder leiding van arbiter Fitters om 15.00 uur.