N.E.O.'25 C1
11-10-2014
3-2

Vandaag de uitwedstrijd tegen directe concurent Nivo Sparta uit Zaltbommel.
Om in voetbaltermen te spreken, een echte zes punten wedstrijd, want Nivo Sparta heeft net als ons 1 punt uit drie wedstrijden. Na even zoeken op de verouderde accomodatie van Nivo Sparta hadden we eindelijk de kleedkamer gevonden en konden we ons voorbereiden op de wedstrijd.
Met een geschorste Dylan, een zieke Jeremy, een geblesseerde Jarno en een niet topfitte Jeroen was de coach genoodzaakt zijn opstelling aan te passen. Gelukkig had de D1, Daan Knoops bereidt gevonden om ons team te komen versterken.
En na het fluitsignaal van de scheidsrechter kon het dan echt beginnen. Al gauw kwamen we in de verdrukking, maar door opnieuw uitstekend keeperswerk van Andre hielden we stand. Steven, Tijmen, Rowdy en Jeroen hadden hun handen vol aan het wegwerken van de bal. Door snel schakelen van ons middenveld met Ivan, Noah en Thijs konden onze aanvallers, Lars, Tom en Cas in stelling worden gebracht. En kregen wij ook de mogelijkheid om bij het doel van Nivo Sparta te komen.
Uit een corner op links van Cas tastte iedereen mis, behalve Thijs die de bal keurig in het doel schoot en daarmee niet alleen de 0-1 op het bord bracht, maar tevens zijn eerste doelpunt scoorde.
Door dit doelpunt kregen we meer zelfvertrouwen en was onze tegenstander even van slag, want kort daarna kreeg Noah een enorme kans op ons op 0-2 te brengen.
Waar de coach van tevoren zo op gehamerd had, door kort op de tegenstander te zitten, gebeurde het dat Nivo Sparta de 1-1 scoorde.
Jeroen kon niet meer verder spelen en moest het veld verlaten en voor hem kwam Daan op de linksachter positie te staan.
De druk werd groter naarmate de eerste helft vorderde en kort voor de rust scoorde Nivo Sparta 2-1 door opnieuw niet goed verdedigend werk. Met een 2-1 achterstand gingen we de rust in.
Na de pauze kwamen we met gelegenheidslinksbuiten Andre in het veld. Sam in zijn vertrouwde doel en Thijs linksachter, Cas linkshalf. De coach had aangegeven dat we strijd moesten leveren wilden we de punten mee naar Sprang-Capelle nemen. En strijd werd er geleverd, want al in de eerste minuut van de tweede helft gaf Noah een schitterende pass op Lars die op zijn beurt met een mooi schot de keeper verschalkte en de 2-2 binnen schoot. De wedstrijd werd grimmiger. Opnieuw een bal op Lars die de defensie het nakijken liet en de bal voorgaf, maar Tom kwam te laat om de bal in te glijden. Andre die een voortreffelijke invalbeurt maakte, slalomde een aantal tegenstanders voorbij maar net voor het doel werd zijn schot geblokt.
Even later lag de scheidsrechter de bal op de stip, omdat Tijmen in een actie de bal op de arm zou hebben gekregen. Maar Sam was getergd en hij stopte de bal voortreffelijk. Maar het was ons niet gegund om punten te pakken in Zaltbommel, want opnieuw lag de schedsrechter de bal op de stip na een 'overtreding' in het strafschopgebied. Sam, die een uitstekende tweede helft keepte, was dit keer niet bestand tegen de strafschop en daardoor won Nivo Sparta de wedstrijd met 3-2.
De emoties liepen hoog op na de wedstrijd, maar aan de uitslag viel niet te tornen. We kunnen terugkijken op een hele goede tweede helft, waarin we wederom als team gevochten hebben en hadden we meer verdiend dan we gekregen hebben. Maar ja, dat is voetbal!