RFC 1
NEO'25 1
02-12-2023
3 - 0

Zaterdag 2 december ging NEO’25 op bezoek bij RFC in Raamsdonksveer een fusieclub ontstaan in 2017 uit Good-Luck en Veerse boys. Een last minute blessure geeft een wijziging in de vaste opstelling van de laatste weken. Onder koude, maar prima omstandigheden, wordt er afgetrapt. NEO begint voortvarend maar veel te slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd met een klein kansje, maar krijgt al snel een eerste waarschuwing. Na onhandig uitverdedigen in de laatste linie, wordt de inzet geblokt met een corner tot gevolg. Deze corner wordt bij de tweede paal ingekopt door de geheel vrijstaande aanvoerder Kouwenberg. Hierna blijft NEO’25 onzorgvuldig in de opbouw en een verkeerde inspeelpass met een slechte kaats stelt spits Verhagen in de gelegenheid de 2-0 binnen te schuiven. Hierna herpakt zich NEO’25 enigszins en krijgt enkele kansjes en heeft pech dat een handsbal scheidsrechter Vermaas ontgaat. Deze bestraft even later een RFC-verdediger met slechts geel na een charge over de bal. In blessuretijd van de eerste helft is het NEO’25 dat de aansluittreffer moet maken. In plaats van een voorzet op maat is het de keeper van RFC die met een snelle spelhervatting het spel vervolgd, vier balcontacten verder ligt de 3-0 in het net door een kopbal van Luijbregts.

Tijdens de rust kan NEO’25 bijkomen van het povere spel en de schrik, want een zeer effectieve tegenstander promoveert zes kansen tot drie goals. Hierbij mag NEO’25 van geluk spreken dat het slechts 3-0 staat. NEO’25 moet de 2e helft op zoek naar goals. Ondanks dat NEO’25 de gehele tweede helft domineet komt de verdiende overwinning van RFC geen moment in gevaar. De ploeg leunt met 9 mensen achter de bal rustig achterover en ziet dat NEO’25 slechts 1 kansje creëert, waarbij men niet scherp is in de afronding voorin. In plaats van op goal te schieten wil NEO’25 continue de bal over de doellijn dribbelen wat steeds verzandt in een woud van spelers. NEO’25 verliest voor het eerst sinds deze competitie en beker na een reeks van 14 wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven.

Volgende week staat de laatste wedstrijd voor de winterstop in de competitie op het programma, tegenstander zal dan zijn The Gunners uit Breda. NEO’25 zal deze graag winnend willen afsluiten om als lijstaanvoerder de winterstop in te gaan. Voor dit resultaat zal er door iedereen inzet getoond moeten worden, negentig minuten lang/ De supporters zijn op de afspraak. Sportpark “de Gaard” aanvang 15.00 uur onder leiding van arbiter Akdikan.