NEO'25 1
DVVC 1
04-11-2023
7 - 0

NEO'25 speelde onder regenachtige omstandigheden zaterdag 4 november op de eigen Gaard tegen DVVC uit Dongen. Gezien de stand van beide clubs en de eerder onderlinge bekerontmoeting, die eindigde in 8-1, leek ervoor aanvang weinig te vrezen van DVVC.

Pupil van de week was Ener Gürsoy.

Nadat NEO'25 in de openingsminuten al 2 mogelijkheden onbenut liet, was het DVVC dat enkele keren gevaarlijk doorkwam. Slordig spel in de achterhoede bij NEO'25 leverde de Dongenaren de eerste twintig minuten diverse kansen op welke onbenut bleven. In de 22e minuut was het Mitch Soffner die een fout in de achterhoede afstrafte met een diagonale schuiver, waarbij de keeper op het verkeerde been stond. In de 32e minuut was het Laurens Bogers die met een mooie individuele actie een drietal tegenstanders het bos instuurde, zijn steekbal werd op waarde geschat door Mitch Soffner: 2-0. Binnen de minuut tekende Nicky van Wanrooij met een strak schot voor de 3-0 in het zijnet. Met een 3-0 ruststand kon trainer Marcel van Helmond de nodige wisselingen doorvoeren met het oog op de topper van a.s. zaterdag.

Met het wegsteken van Karsten vanuit het middenveld kon Nicky tweemaal binnenlopen door zijn strakke voorzetten vanaf de zijkant. Hierna was het Karsten Peijnenburg zelf die zijn goede invalbeurt beloonde met een prachtig doelpunt achter zijn standbeen langs in de verre hoek: 6-0. In de slotminuut verdiende NEO'25 nog een strafschop, welke onberispelijk werd binnengetrapt door Peter van Beek. Met de 7-0 eindstand op het scorebord vond de uitstekend leidende scheidsrechter van den Reek het genoeg en floot voor het eindsignaal.

Volgende week reist NEO'25 af naar de koploper TSC in Oosterhout. Voor NEO’25 begint nu het echte werk met de top 5 in de komende wedstrijden. In deze wedstrijden zal men vanaf het begin scherp moeten zijn en de gehele wedstrijd strijdlust tonen met 11 man voor een goed resultaat. De supporters zijn welkom op deze afspraak om 14.30 uur op Sportpark De Warande in Oosterhout.

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.