NEO'25 1
MVV'58 1
29-04-2023
1 - 0

Al een aantal weken stuurt NEO'25 trainer Marcel van Helmond zijn mannen de wei in met de opdracht dat er gewonnen moet worden. Dit allemaal om de nacompetitie te ontlopen en voor handhaving in de derde klasse E van het zaterdagamateurvoetbal. En ook nu lukte het NEO'25 weer om dat te doen wat ze moesten doen, namelijk winnen. Slachtoffer was deze keer MVV'58 dat op de Gaard met 1-0 kopje onder ging en door deze nederlaag zo goed als definitief veroordeeld is tot het spelen van de nacompetitie. Na deze winst staat NEO'25 net buiten de gevarenzone maar moet ook de resterende twee wedstrijden winnen om zeker te kunnen zijn van handhaving in de derde klasse.

In de beginperiode speelde NEO'25 zeker niet op zijn best en had enige moeite om het MVV'58 lastig te maken. Dit was ook de fase in de wedstrijd waarin beide ploegen de mogelijkheid hadden om de score te openen. Kevin Akkermans moest al in de tweede minuut redding brengen bij een inzet van MVV'58 en aan de andere kant viel voor NEO'25, na een goede aanval over rechts, niet meer dan een corner op te tekenen. NEO'25 kwam na deze wat aarzelende eerste tien minuten beter in hun spel en hadden daarna een lange tijd van de eerste helft een licht veldoverwicht. Dat leverde mooie kansen op voor Nicky van Wanrooy en Lars van Caem, die hadden de mogelijkheden om te scoren maar waren ongelukkig in de afwerking. MVV'58 wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen en alleen in de slotfase van de eerste helft werden ze gevaarlijk toen bij een aanval door het centrum de bal via een NEO'25 been op het dak van het doel belandde. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd had NEO'25 bij rust wel een kleine voorsprong verdiend.

Meteen na de thee zocht NEO'25 weer de aanval en zag Noah van Caem al na twee minuten verzuimen bij een goede kans de 1-0 te scoren. Hierna beet MVV'58 wat feller van zich af en zag hoe Morris van den Brink een corner net over kopte en even later zijn schot gestopt zag worden door Kevin Akkermans, die in de tweede helft met een aantal knappe reddingen meer werk had dan in de eerste helft. Zo kregen beide ploegen de gelegenheid om de 0-0 van het scorebord te krijgen. Dat lukte NEO'25 in de 63e minuut toen een voorzet van Julian Vos vanaf rechts in het doel verdween en Rick van Ginkel de geklopte man was. Met nog een klein half uur te gaan een wankele maar verdiende voorsprong. Zoals wel vaker in deze competitie verzuimde NEO'25 hierna om aan een beter doelsaldo te werken. MVV'58 moest wat ruimte weggeven omdat het in de achtervolging moest en bij NEO'25 ontbrak het aan de rust om dat koelbloedig af te straffen. Zo zagen de toeschouwers een spannende laatste half uur waarin de beste mogelijkheden voor NEO'25 waren. Kevin Akkermans moest nog éénmaal laten zien dat hij goed kan keepen bij een kopbal van Rens Coli, een redding waarmee de NEO'25 voorsprong intact bleef. Het gedrang onder aan de ranglijst van 3 E is zo groot dat ook de twee laatste wedstijden de opdracht zal luiden dat er gewonnen moet worden. NEO'25 moet nog op bezoek bij het op de tweede plaats staande Sleeuwijk en speelt de laatste thuiswedstrijd tegen SV Capelle.

Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Laurens Bogers, Django Hooymayers, Niels Hamers, Noah van Caem, Sam Verstappen, Nicky van Wanrooy, Lars van Caem, Joey van Wanrooy, Serhan Eyupoglu, Rudy van Dongen, Julian Vos en Peter van Beek.