Valse start voor VV NEO’25

SV BLC 1
NEO'25 1
22-09-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   A.J.H. (Andre) vanSchaik

Op zaterdag 22 september 2018 mocht VV NEO’25 in de eerste competitiewedstrijd aantreden tegen SV BLC uit ’s-Hertogenbosch, een tegenstander die VV NEO’25 in de laatste jaren vaker tegenkwam. Voor kersvers VV NEO’25 trainer Stefan Brok betekende dit de eerste competitiewedstrijd onder zijn leiding. Tevens hebben na de zomerstop een aantal jeugdspelers de overstap gemaakt naar de senioren. Zo was er voor Mitch Soffner voor het eerst vanaf acquit een plaats ingeruimd. Naast al het jeugdig elan keerde ook Peter van Beek na een lange afwezigheid weer terug in de wedstrijdselectie.

 

Na enig oponthoud – een deel van de VV NEO’25 selectie bleek opgesloten te zijn in de kleedkamer – kon er afgetrapt worden op het Bossche kunstgras. Het eerste wapenfeit kwam van de voet van Nick van Gils, die een vrije trap net naast de kruising krulde. Enkele minuten later belandde de bal via een kluts voor de voeten van een BLC’er op de rand van het Sprangse strafschopgebied. Met een bekeken schuiver werd Kevin Akkermans gepasseerd en stond VV NEO’25 al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Hierdoor was VV NEO’25 even van slag, maar SV BLC liet het na om een vroege beslissing te forceren. Halverwege de eerste helft kreeg VV NEO’25 meer controle over de wedstrijd. De mouwen werden opgestroopt en onder leiding van aanvoerder Jesse Trapman werd er gejaagd op de gelijkmaker. Julian Vos passeerde de doelwacht, maar zag zijn schuiver in extremis nog van de doellijn gehaald worden. Niet veel later egaliseerde Ramiro van de Leur, ware het niet dat hij vanuit buitenspelpositie de trekker overhaalde. Op aangeven van Nick van Gils stuitte Ramiro van de Leur van dichtbij op de doelwacht van de thuisploeg. Met een minieme achterstand werd de kleedkamer opgezocht.

 

Na de thee werd het eerste speldenprikje uitgedeeld door SV BLC. Daarna stichtte VV NEO’25 gevaar: Ramiro van de Leur zag eerst nog een kopbal op de lat belanden, maar niet veel later wist hij toch de gelijkmaker op de borden te knallen. Arbiter Cakir beoordeelde echter dat dit vanuit buitenspelpositie gebeurde, terwijl zijn assistent de vlag keurig naar beneden hield. In de tegenaanval profiteerde SV BLC optimaal door een handige passeeractie tot doelpunt te promoveren: 2-0. Het antwoord van VV NEO’25 was echter adequaat. Nadat een kopbal van Laurens Bogers nog gekeerd werd, wist Nick van Gils de aansluitingstreffer te noteren. Ruud van Dongen kwam Mitch Soffner aflossen en VV NEO’25 ging op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Peter van Beek werd met nog zo’n 25 minuten op de klok gebracht. Waar het VV NEO’25 niet lukte om de mogelijkheden te verzilveren, bleek BLC uiterst efficiënt. Uit een messcherpe counter werd Akkermans voor de derde maal gepasseerd: 3-1. Tot overmaat van ramp kon de thuisploeg niet veel later nog meer zout in de Sprangse wonden strooien door de vierde treffer binnen te schuiven. Bij VV NEO’25 kwam Nicky van Wanrooy nog binnen de lijnen, maar aan de stand veranderde niets meer. Met een geflatteerde 4-1 nederlaag draaide de seizoenopening voor VV NEO’25 uit op een deceptie.

 

Met recht kan er gesproken worden over een valse start van VV NEO’25. Waar VV NEO’25 in het voorseizoen nog redelijk tot goed voor de dag kwam, lukte het de Sprangse ploeg tegen SV BLC niet om dat niveau te benaderen. Volgende week zal er op zoek gegaan moeten worden naar eerherstel. Op Sportpark de Gaard zal er om 15.00 uur onder leiding van arbiter Lopes afgetrapt worden voor de ontmoeting met SC Everstein.

 

Verslagen

Terug naar boven