NEO’25 1 sluit het seizoen af met een overwinning.

SV BLC 1
NEO'25 1
04-06-2022
2 - 3

Vanaf de aftrap had BLC een licht overwicht maar wist geen echte kansen te creëren, Kevin Akkermans werd slechts éénmaal beproefd door de BLC aanval toen hij een schot moest stoppen. Daarna kwam NEO'25 beter in de wedstrijd en ging het lang tijd geheel gelijk op. Het duurde echter tot de zeventiende minuut voor NEO'25 de eerste hele grote kans kreeg en een voorzet van links door Jordy Rosenbrand net niet binnengetikt kon worden. Zo bleef het 0-0 en BLC zag geen kans om de NEO'25 verdediging voor grote problemen te plaatsen. Alleen Niels Nachtzaam schoot een keer van dichtbij hoog over.

Gaande de wedstrijd nam NEO'25 steeds vaker het initiatief en zorgde regelmatig voor gevaar voor het BLC doel. Door het nogal slordig omgaan met het uitspelen van gevaarlijke situaties werd er niet gescoord. Toch kwam NEO'25 uit een spelhervatting aan de leiding. Aan de linkerkant, ruim buiten de zestien, kreeg NEO'25 een vrije trap te nemen. Noah van Caem nam dit klusje op zich en gaf een mooie demonstratie van zijn traptechniek door de bal met een fraaie boog in de meest verre kruising te schieten: 0-1 en op dat moment zeker niet onverdiend.

Deze stand bleef staan tot de rust. Na de rust schoot BLC uit de startblokken, ze moesten wel en al vrij vroeg in de tweede helft kwamen zij op gelijke hoogte toen Jori Pellenaar met een afstandsschot Kevin Akkermans, die een puike wedstijd keepte, wist te passeren. 1-1 met nog veertig minuten te gaan.

Even later ontsnapte NEO'25 aan een achterstand toen de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in sprong. NEO'25 schrok hier niet erg van en zeer snel daarna werd na een goede aanval over rechts de vrijstaande Mitch Soffner bereikt die met tegendraads balletje de 1-2 wist te scoren. Daarna kregen Noah van Caem en Nicky van Wanrooy nog mooie kansen om de voorsprong verder uit te breiden maar zagen hun pogingen mislukken. Matthijs van der Lee, ingevallen voor Mitch Soffner, voorzag zijn optreden deze middag met een gouden randje door een aanval door het centrum mooi af te ronden en daarmee NEO'25 op een redelijk veilige voorsprong zetten: 1-3. In de slotfase kwam BLC nog terug tot 2-3 dank zij een doelpunt van I. Mbunga maar verder liet NEO'25 tegenstander BLC niet komen.

Met deze winst eindigde NEO'25 op de zevende plaats in 3D van het zaterdagvoetbal. Na een bijna traditionele slechte seizoenstart herstelde NEO'25 zich knap, zag de tweede periode aan hun neus voorbij gaan.

Met deze laatste wedstrijd zit het werk er op voor Stefan Brok op bij NEO'25, hij vertrekt naar Raamsdonksveer waar hij RFC gaat trainen.

Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman, Mitch Soffner (Matthijs van der Lee), Jon van de Kamp, Nicky van Wanrooy (Nino van Leuveren) en Jordy Rosenbrand, (Lars de Bruijn).

Archieffoto NEO'25 1 - sv BLC (foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy)