NEO'25 JO9-2
GJS JO9-5
21-05-2022
14-3

Het was zaterdag al vroeg onrustig op en rondom het 3de veld bij NEO’25. Al rond 8:00 uur stroomde de eerste spelers, trainers en leiders van JO-9 2  binnen. De spanning was voelbaar, en toen het slecht nieuws bericht binnen kwam dat vaste waarde Fabian en vaste spelbegeleider Freddy afwezig zouden zijn werd de druk nog hoger.

Over een klein half uurtje zou de aftrap zijn van de kampioenswedstrijd van JO-9 2 thuis tegen  GJS uit Gorinchem. Uit het scoutingrapport kwam naar voren dat deze ploeg van GJS, ondanks ruime eerdere overwinning dit seizoen, een lastige tegenstander kon worden. Gelukkig was Richard bereid om zijn opstelling uit handen te geven aan Jip & Tim om zo zelf de zware taak van spelbegeleider op zich te nemen.

De vele toeschouwers langs de lijn, waaronder vele ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk broertjes en zusjes, konden gelukkig al vrij snel opgelucht ademhalen. Het aanvalstrio; vlugge Raf, assist koning Mats en het kanon Justyn maakten met vlugge combinaties, op maat gegeven voorzetten en keihard kanonskogels een einde aan alle onzekerheid. Dit resulteerde dan na  ongeveer 7 minuten al in een 5-0 voorsprong. Het middelveld werd bewaakt door het sterke en als beton spelende duo Stefan en Flynn. Met dit duo in de ploeg, kreeg GJS geen voet aan grond. En voelde ze zich al tijdens de eerste drinkpauze genoodzaakt om van keeper te wisselen. Dit had zijn weerslag op het spel. Meike en Naomi speelden als rotsen in de branding en moesten hard werken om de aanvallen af te slaan. De enkele keer dat de aanval doorkwam, was daar altijd nog het slot op de deur Lynn.  Ook moest katachtige Alex nog een paar keer vol aan de bak om zijn doel schoon te houden, hij kon toch niet voorkomen dat GJS via een lucky goal tot 5-1 kwam. Voor rust kwam NEO nog een paar keer goed door, wat een rust stand weergaf van  8-1.

Na de ranja die Senja verzorgde, dachten we op dezelfde voet weer verder te gaan. Aanvoerder van vandaag Naomi gaf aan dat we goed bezig waren. Echter was duidelijk te merken, dat NEO al dacht aan het kampioenschap. Dit resulteerde na rust gelijk in een doelpunt voor GJS. Via nog een goede combinatie scoorde GJS nogmaals, zou het dan toch nog spannend worden?  Alex die na rust als wissel moest beginnen, en van positie had gewisseld met Meike gaf aan de bal wel een paar keer in de kruising te rammen als hij in het veld zou komen. “zo gezegd zo gedaan”

Alex pakte het aanvalsspel goed op en bracht nieuwe energie in de ploeg. Waardoor ook de andere zich weer herpakte. Alex maakt vrijwel gelijk na zijn entree 2 doelpunten achter elkaar en één daarvan was inderdaad hard in de kruising. Hierna had GJS niks meer te vertellen en liep NEO uit na een einduitslag van 14-3.

De opluchting en het gejuich was groot toen Richard voor de laatste maal het fluitsignaal gaf. Waarna het feest gevierd mocht worden!! Na een stroeve 1&2 fase dit seizoen, herpakte JO-9 2 zich volledig en was dit zichtbaar in de 3de maar vooral 4de fase van dit seizoen!

Na afloop was er een kleine huldiging, waarna de beker uitgereikt werd! Deze heeft een mooi plekje gekregen, bij alle andere NEO trofeeën .