TSVV Merlijn 1
NEO'25 1
10-05-2022
3 - 1

Voor NEO'25 stond op 10 mei in de inhaalronde de wedstrijd tegen TSVV Merlijn op het programma. Dit was de 22e wedstrijd in deze competitie. In de elfde ronde eindigde de ontmoeting tussen deze twee ploegen, die toen allebei 13 punten hadden, in een 4-0 overwinning voor NEO'25. De laatste vijf wedstrijden behaalde NEO'25 11 punten en Merlijn slechts 3 en verloor de laatste vier wedstrijden. NEO'25 was dus in goede doen en Merlijn, dat zeer wisselvallig speelde deze competitie was naarstig op zoek naar een overwinning. Die kwam er dankzij een wedstrijd waarin Merlijn iets feller was dan NEO'25 en minder "persoonlijke fouten" afgestraft zag worden.

De eerste helft ging aardig gelijk op, beide ploegen kregen in het eerste half uur enige kansen en kansjes maar de nullen bleven op het scorebord. Dat veranderde in de dertigste minuut toen Jan van Ruyven het probeerde met een afstandsschot dat de 1-0 opleverde. De vaak zeer parate Kevin Akkermans ging bij deze treffer niet geheel vrijuit. Het laatste kwartier voor de rust was duidelijk voor Merlijn dat zich zonder verder in de problemen te komen behoorlijk dominant naar de rust voetbalde.
In de tweede helft moest NEO'25 wel in de aanval maar veel leverde dat nog niet op.  Dat  veranderde toen na 60 minuten Jordy Rosenbrand in de ploeg kwam voor Lars de Bruijn. Bij zijn eerste balcontact, dat was binnen een minuut, was hij zijn directe tegenstander te snel af en scoorde met een mooie lob de gelijkmaker. Daarna bleef Merlijn gevaarlijker dan NEO'25 en kreeg ook goede kansen. Wel was Niels Hamers dichtbij een treffer maar zag zijn schot net naast gaan. Na tweeenzeventig minuten kreeg Merlijn een gemakkelijk weggegeven vrije trap te nemen die door Thom den Otter voorbij Kevin Akkermans werd gekopt. Daarna kwam Matthijs van der Lee er in voor Nino van Leuveren. Dit leverde qua spelbeeld niet veel verbetering op en Merlijn kon na tachtig minuten de wedstrijd rustig uitspelen omdat een aanvaller laconiek verdedigen van NEO'25 afstrafte, een mooie voorzet kon geven en daarmee Jan van Ruyven in staat stellen zijn tweede van deze wedstrijd te kunnen maken 3-1. Hiermee hield TSVV Merlijn de punten in Tilburg en had daar gezien de hele wedstrijd ook het meeste recht op.
De opstelling: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren (Matthijs van der Lee), Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman, Lars de Bruijn,( Jordy Rosenbrand), Jon van de Kamp en Nicky van Wanrooy.