NEO'25 1
23-04-2022
1 - 1

Voor NEO'25 stond de uitwedstrijd tegen het Meterense MVV'58 op het programma.

Deze ploeg stond op de negende plaats en had een negatief doelsaldo van – 4 en het op de vijfde plaats staande NEO'25 had een positief doelsaldo van + 19. Zo op het oog dus heel aardige cijfers voor NEO'25 en een reden om deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet te zien, zeker met in het achterhoofd de gedachte dat de laatste vier wedstrijden gewonnen werden. MVV'25 bleek een taaie tegenstander en na afloop van de wedstrijd stond de stand 1-1 op het scorebord, een stand waar iedereen vrede mee kon hebben.

Vrijwel de gehele wedstrijd ontliepen beide ploegen qua sterkte elkaar nauwelijks. Wel hadden beide ploegen veel last van de stevige, schuin over het veld staande wind waardoor de bal soms rare capriolen maakte. Vooral in de eerste twintig minuten had MVV'58 wat meer balbezit maar de NEO'25 verdediging gaf ook nu niet veel kansen weg. Voor NEO'25 probeerden Mitch Soffner, Noah van Caem en Niels Hamers het met schoten op doel die gestopt werden door Nick van Ginkel terwijl voor MVV'58 van Robbert van Eck en Morris van den Brink hetzelfde probeerden. Een hele grote mogelijkheid voor MVV'58 was er voor Robbert van Eck die in de tweeentwintigste minuut alleen voor Kevin Akkermans hoog over schoot. Na bijna een half uur spelen kwam NEO'25 op voorsprong. Bij een aanval over rechts kreeg de verdediging van MVV'58 de bal niet goed weg en de net buiten de zestien staande Jon van de Kamp prikte de bal tussen een woud van benen langs keeper Rick van Ginkel, 0-1 en een tegenvaller voor het tot dat moment iets betere MVV'58.

Hierna golfde het spel aardig op en neer en deden zich voor beide doelen nog een aantal spannende momenten voor. Zo moest Kevin Akkermans nog een keer gestrekt naar de hoek om een schot van Jacco de Leeuw tot corner te verwerken en kreeg Nicky van Wanrooy de mogelijkheid voor NEO'25 om de voorsprong verder uit te bouwen. Het bleef 0-1 tot de rust.

In de tweede helft had NEO'25 het in de beginfase behoorlijk lastig tegen het aandringende MVV'58. Ook de wind speelde een negatieve rol en maakte het voetballen voor beide partijen niet gemakkelijker. Dat leverde een tweede helft op met aan beide kanten veel balverlies en zeer matig voetbal. Met nog zo'n twintig minuten spelen kwam MVV'58 toch aan een doelpunt en zij werden daarbij flink geholpen door Kevin Akkermans die tot dat moment vlekkeloos stond te keepen. Een afstandsschot van Jacco de Leeuw glipte hem door de vingers en viel nogal traag achter hem over de doellijn: 1-1.

De laatste twintig minuten bleef het erg spannend en bleven beide ploegen daar waar mogelijk aanvallend spelen. De mogelijkheden die zowel NEO'25 als MVV'58 hierdoor kregen bleven allemaal onbenut en Kevin Akkermans wist zich in de slotfase te revancheren door een aantal goede reddingen.

Zo kreeg deze wedstrijd een uitslag die daar gezien het spelbeeld wel bij paste.

Opstelling NEO'25: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren, Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman, Mitch Soffner (Jordy Rosenbrand), Jon van de Kamp (Lars de Bruijn) en Nicky van Wanrooy (Matthijs van der Lee).

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.