NEO'25 1
Schelluinen 1
16-04-2022
3 - 1

NEO'25 was in ronde 18 de gastheer van koploper Schelluinen. Beide clubs hebben een mooie reeks wedstrijden achter de rug waarin ze allebei ongeveer evenveel punten bij elkaar speelden. Zo behaalde NEO'25 twaalf punten uit de laatste vijf wedstrijden en Schelluinen elf. Ook de doelcijfers ontliepen elkaar weinig: Schelluinen scoorde tweemaal meer dan NEO'25. Daar stond tegenover dat NEO'25 over de minst gepasseerde verdediging in 3D beschikt. Weer een wedstrijd dus die veel spanning op zou kunnen leveren en waarbij niet te voorspellen was wie de winnaar zou worden. Dat NEO'25 na een 0-1 achterstand slechts 10 minuten nodig had om de wedstrijd naar zich toe te trekken, was dus vooraf niet te voorspellen.

In de eerste helft speelde beide partijen een vrij rustig potje voetbal waarin eigenlijk niet zo gek veel te beleven viel. Zowel NEO'25 als Schelluinen zochten daar waar mogelijk de aanval en van een groot krachtverschil was absoluut geen sprake. Grote kansen waren er niet op te tekenen en het eerste half uur ging de strijd volledig gelijk op. Zo zagen de bezoekers dus een op en neergaande wedstrijd waarin Pascal van Delden namens Schelluinen een inzet voorlangs zag gaan, Mitch Soffner een halve omhaal door Ryan Brood gestopt zag worden en Kevin Korrel zag zijn mogelijkheid tot scoren gesaboteerd worden door Kevin Akkermans. In de éénendertigste minuut leed NEO'25 onnodig balverlies op het middenveld en de crosspass die volgde bereikte de volledig vrijgelaten Mergim Shala die alle tijd kreeg om rustig te bedenken hoe hij Kevin Akkermans zou kunnen kloppen. Zijn denkwerk en de uitvoering daarvan, een droge knal, leverde Schelluinen de voorsprong op: 0-1 na ruim een half uur spelen.

Na dit doelpunt kwam NEO'25 niet meer in gevaar en haalde zonder zelf nog te scoren de rust.

De tweede helft gaf in eerste instantie hetzelfde spelbeeld als voor de rust, Kevin Akkermans moest redden bij een inzet van Mergim Shala en Jon van de Kamp en Noah van Caem zorgden aan de andere kant voor gevaar van NEO'25. Na vijfenvijftig minuten reageerde aanvoerder Jesse Trapman zeer attent na een door keeper Ryan Brood geblokte vrije trap van Mitch Soffner en zorgde van dichtbij voor de gelijkmaker. Even leek Schelluinen geschrokken en NEO'25 wilde wel even doordrukken. Dat leverde twee minuten later weer een treffer op toen Nicky van Wanrooy na een pass door het centrum zijn tegenstander te snel af was en met een lobje over de uitgekomen Ryan Brood de tweede voor NEO'25 aan kon laten tekenen. Dit dwong Schelluinen om wat nadrukkelijker de aanval te zoeken en daarmee kreeg NEO'25 de gelegenheid haar eigen spelletje, waar ze de laatste tijd aardig wat ervaring mee opgedaan hebben, te kunnen gaan spelen. Dit resulteerde in de vierenzestigste minuut de derde treffer van NEO'25. Een mooie pass vanaf het middenveld bereikte de tussen drie tegenstanders, met zijn rug naar de goal staande Nicky van Wanrooy. Die controleerde de bal, wipte hem over zijn achter hem staande tegenstander, dook langs zijn verdediger en scoorde op fraaie wijze de 3-1. Dit was de genadeklap voor Schelluinen dat daarna geen kans meer zag om nog iets terug te doen tegen een NEO'25 dat ondanks de voorsprong soms iets te onrustig naar het einde voetbalde want de ruimte die vooral op de vleugels ontstond werd niet altijd goed benut.

Voor NEO'25 speelden Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren, Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman(C), Mitch Soffner (Jordy Rosenbrand), Jon van de Kamp (Lars de Bruijn), Nicky van Wanrooy (Matthijs van der Lee).

Foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.