SV Capelle 1
26-03-2022
2 - 1

Kevin Akkermans stopt weer penalty.

In de 15e speelronde in 3D van het zaterdagvoetbal stond voor NEO’25 de derby tegen s.v. Capelle op het speelschema. De uitwedstrijd werd op 23 oktober met 7-0 gewonnen door de mannen uit Sprang. NEO’25 speelt tot nu toe een heel aardige competitie en is een stevige middenmoter.
S.v. Capelle kende tot nu toe een zeer matig seizoen en staat 3e van onderen en was ongetwijfeld tot op het bot gemotiveerd om de blamage van destijds recht te zetten. Voldoende ingrediënten dus voor een stevig potje voetbal. NEO’25 won met 2-1, kreeg met deze zege misschien wel meer dan het verdiende, maar s.v. Capelle verzuimde, door het missen van een strafschop, wel zelf om een gelijk spel uit het vuur te slepen.

In de beginfase van de wedstrijd liet s.v. Capelle merken dat ze niet van plan waren om zich weer door NEO’25 af te laten slachten. Meteen werd de aanval gezocht en dat leverde in de eerste minuut al een stevige kopkans op voor Ferry Caron. NEO’25 speelde in het begin nogal onrustig, had moeite om de bal in de ploeg te houden en moest daardoor het initiatief aan s.v. Capelle laten. Dat was niet echt goed besteed aan s.v. Capelle want die zagen in die fase geen kans om grote scoringsmogelijkheden bijeen te voetballen. Er waren namens NEO’25 een schietkans voor Mitch Soffner , die net naast schoot en voor s.v. Capelle schoot Ralf Kops een corner net over de kruising. Na zo’n 20 minuten kreeg NEO’25 wat meer vat op het spel van de tegenstander en bleef de wedstrijd lange tijd in evenwicht. Zowel NEO’25 als s.v. Capelle kregen wel enige kansen maar scoorden niet. Zo kwam de rust na een door beide ploegen slecht gespeelde eerste helft met 0-0.

In de tweede helft ging NEO’25 voortvarender van start dan s’v Capelle en dat leverde in de 46e minuut meteen een doelpunt op. Na een aanval over rechts volgde een voorzet die door Nicky van Wanrooy, nadat hij zijn tegenstander had uitgespeeld voorbij Remon van Rijswijk werd geschoten: 1-0. Deze tegentreffer dwong s.v. Capelle om wat nadrukkelijker de aanval te zoeken waardoor er voor NEO’25 meer ruimte kwam voor snelle tegenaanvallen. Dat leverde in de 58e minuut een doelpunt op waarbij volgens velen de NEO’25 speler Nicky van Wanrooy buitenspel zou hebben gestaan. Scheidsrechter Izaak Roeland verklaarde na de wedstrijd dat de s.v. Capelle verdediger de bal had gespeeld voordat de NEO’25 aanvaller in balbezit kwam en daarmee dus de buitenspelsituatie zelf heeft opgeheven. Zo kwam de 2-0 tot stand en leek de wedstrijd gelopen maar vier minuten later kwam na een vrije trap de aansluitingstreffer tot stand toen een s.v. Capelle aanvaller met een goed schot in de verre hoek Kevin Akkermans het nakijken gaf. Dat gaf de wedstrijd een nieuwe wending en bij s.v. Capelle groeide het idee dat er misschien wel wat meer te halen was, NEO’25 werd daardoor regelmatig teruggedrongen en had het soms behoorlijk lastig. In de 67e minuut leek s.v. Capelle gelijk te krijgen toen ze na een overtreding van een NEO’25 verdediger een penalty te nemen kregen. Sijmen Branderhorst kon het vonnis voltrekken en daarmee zijn ploeg op gelijke hoogte brengen.
Bij NEO’25 staat er dan een manneke in de goal die inmiddels een aardige reputatie heeft opgebouwd als strafschoppendoder, dus ook nu flikte hij zijn kunstje weer, stopte de pegel en zag hoe de bal daarna werd over gekopt . Hiermee werd keeper Kevin Akkermans in zekere zin de matchwinner van deze derby. Hierna bleef s.v. Capelle naarstig zoeken naar de gelijkmaker en ontsnapte een paar maal aan een grotere achterstand omdat de voor Nicky van Wanrooy ingebrachte Jordy Rosenbrand
niet gelukkig was in de afwerking. In de slotfase wist NEO’25 overeind te blijven, gaf nauwelijks nog kansen weg en hield de drie punten in Sprang. De toeschouwers zagen een heel matige wedstrijd, vaak kenmerkend voor een derby, die wel bol stond van de spanning en tot de laatste seconde boeiend bleef.

NEO’25 stapte als overwinnaar van het veld en s.v. Capelle, dat hier met 1 punt loon naar werken zou hebben gekregen, was weer een teleurstelling rijker.

Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Rudy van Dongen ( Nicky van Gils), Nino van Leuveren (Matthijs van der Lee), Robin Rosenbrand, Noah van Caem, Jesse Trapman,
Mitch Soffner( Lars de Bruin), Jon van de Kamp, Nicky van Wanrooy (Jordy Rosenbrand) en Niels Hamers.