12-02-2022
1 - 1

Scheidsrechter:   A.J. (Adrie) Schot
Kevin Akkermans stopt penalty tweemaal.

Na een lange periode van gedwongen Coronarust begon de competitie voor NEO'25 weer met een thuiswedstrijd tegen het op de ranglijst twee plaatsen lager staande MVV'58 uit Meteren. Het verschil was slechts één punt, negen tegen acht en NEO'25 had een beter doelsaldo, scoorde vijf keer meer dan MVV'58 en incasseerde vijf tegendoelpunten minder. Op papier dus een tegenstander waar gewonnen zou kunnen worden, maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Adrie Schot stond de eindstand van 1-1 op het scorebord.

NEO'25 ging voortvarend van start en zocht meteen de aanval. Dat leverde al vroeg in de wedstrijd een doelpunt op. In de zevende minuut stuurde Nino van Leuveren op links Nicky van Wanrooy de ruimte in en zijn loepzuivere voorzet werd simpel binnen geknikt door Matthijs van der Lee: 1-0. Deze vroege voorsprong voor NEO'25 dwong MV'58 om wat meer tegengas te geven. Dat resulteerde in meer ruimte achter de laatste linie van MVV'58 waardoor Sam Verstappen, na een goede pass  alleen voor keeper Rick van Ginkel kon verschijnen maar verzuimde deze buitenkans om te zetten in een doelpunt. De tegenaanval van MVV'58 leverde een strafschop op die tot tweemaal toe gestopt werd door Kevin Akkermans die daarmee de voorsprong voor NEO'25 vasthield. Daarna had NEO'25 lange tijd het beste van het spel maar speelde een aantal mogelijkheden slecht uit waardoor het tot de rust 1-0 bleef. Na de rust kwam MVV'58 veel feller uit de startblokken en kreeg meteen in het begin al een grote mogelijkheid op de gelijkmaker maar het schot van dichtbij ging over. Dit bleek uitstel van executie voor NEO'25 want in de 53e minuut kwam MVV'58 toch langszij. Invaller Robbert van Eck gedroeg zich hierbij als een soort sluipschutter en schoot van net buiten de zestien de 1-1 binnen. In de verder vrij rommelige tweede helft, waarin NEO'25 het af en toe moeilijk had, kregen beide ploegen nog wel kansjes op meer, maar de stand bleef ongewijzigd. Wel zag Niels Hamers een vrije trap op het dak van het doel boven Rick van Ginkel eindigen en moest Kevin Akkermans nog een keer gestrekt naar de hoek na een vrije trap van Morris van den Brink. Dankzij deze redding en zijn dubbele penaltystop had hij een groot aandeel in dit punt voor NEO'25.
Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Joey van Wanrooy, Rudy van Dongen, Nino van Leuveren, Niels Hamers, Noah van Caem (Laurens Bogers), Jesse Trapman, Mitch Soffner (Robin Rosenbrand), Sam Verstappen,  Nicky van Wanrooy en Matthijs van der Lee en Jon van de Kamp.