06-11-2021
2 - 2

Scheidsrechter:   J.M. (Jordi) Arendonk

Vuren- NEO’25 eindigde onbeslist.

Na twee overwinningen mocht NEO’25 op bezoek bij v.v. Vuren dat met één punt meer net boven mannen uit Sprang stond. Weer een wedstrijd met grote belangen voor beide partijen om de middenmoot niet uit het oog te verliezen.
De wedstrijd, waarin NEO’25 veel karakter toonde, kende twee totaal verschillende helften en werd geleid door een scheidsrechter die irritant floot en meestal vanuit de middencirkel opereerde.

Het eerste bedrijf van deze wedstrijd is snel verteld. Lang tijd ging de wedstrijd gelijk op en waren er vrijwel geen gevaarlijke momenten te beleven. Zo konden we pas in de twintigste minuut de eerste serieuze kans voor NEO’25 noteren, Sam Verstappen zag na een goede actie zijn schot gestopt door de Vuren keeper en twee minuten later was er nog een schietkans voor Nicky van Wanrooy. Ook  Matthijs van der Lee had geen geluk en kopte een corner net over, dat was na ruim een half uur spelen. In de slotfase van de eerste helft werd Niels Hamers door Sam Verstappen alleen voor de Vuren keeper gezet en zag zijn  geplaatste schot net langs gaan. Vuren kwam in de eerste helft tot drie mogelijkheden, na een aanval over links ging de bal net voorlangs het NEO’25 doel, een corner werd over gekopt en een schot ging net naast. Meer viel er tot de rust niet te beleven in de door beide ploegen slecht gespeelde eerste helft.

Het vervolg was veel boeiender, wel speelden beide ploegen in de beginfase slordig, leden veel balverlies, maar kregen ook meer kansen. De eerste ploeg die averij opliep was NEO’25 dat na drie en vijftig minuten een achterstand moest incasseren. Een door Vuren wel heel goedkoop verkregen vrije trap werd in eerste instantie weggewerkt maar van der Vliet wist van afstand Kevin Akkermans te passeren, 1-0 voor de thuisclub en NEO’25 moest in de achtervolging. Al snel was NEO’25 dichtbij de gelijkmaker toen Niels Hamers zijn vrije trap net naast zag gaan. Ook de af en toe in de aanval opduikende Laurens Bogers beproefde zijn geluk maar vond de goed keepende van den Bosch op zijn weg. In deze fase van de wedstrijd voerde NEO’25 de druk constant op en nam daarbij het risico om in het mes te lopen. Dat gebeurde dan ook in de zeventigste minuut toen van Horsen voor Vuren Kevin Akkermans in de korte hoek wist te verschalken. 2-0 voor de thuisclub die daarmee, met nog twintig minuten op de klok, op rozen dacht te zitten.
Bij NEO’25 werd nog eens flink in de handen gespuugd, gingen de mouwen nog wat verder omhoog en werd nog feller de aanval gezocht. Sam Verstappen zag een schot op de lat belanden en na een zware overtreding tegen hem in de zestien had de bal op de stip gemoeten. NEO’25 bleef de meest aanvallende ploeg en na een mooie pass vanaf het middenveld werkte Nicky van Wanrooy met een lobje de aansluitingstreffer binnen en wakkerde het geloof in een goed resultaat, met nog vijf minuten te gaan, nog verder aan. Dat resulteerde in de laatste minuut tot de zeer verdiende gelijkmaker. Na een voorzet vanaf rechts werd die gelijkmaker door Laurens Bogers, nu wel succesvol, binnengekopt. De passie die NEO’25 in de laatste fase van de wedstrijd aan de dag legde en het geloof in een zeker verdiende gelijkmaker maakte de tweede helft meer dan boeiend.

NEO’25 voorkwam verlies en sprokkelde weer een puntje in een lastige uitwedstrijd.
Voor NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Laurens Bogers, Nino van Leuveren, ( 65 Jon van de Kamp),Joey van Wanrooy, Ruud van Dongen, Sam Verstappen, Jesse Trapman, Nicky van Wanrooy, Matthijs van der Lee (Robin Rosenbrand), Mitch Soffner (73 Noah van Caem) en Niels Hamers,