30-10-2021
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Eerste thuiswinst in het huidige seizoen.

Na de monsterzege op s.v. Capelle vorige week vond NEO’25 zich terug op de derde plaats van onderen op de ranglijst met 3 punten en de tegenstander in deze ronde was het Brakelse BZC dat één plaats boven NEO’25 stond met 5 punten. Winnen was dus belangrijk voor beide ploegen om uit de onderste regionen te komen.

Voor de aftrap gaf pupil van de week Adam Mochmoedov het goede voorbeeld en wist te scoren. Daarmee gaf daarmee het goede voorbeeld aan de mannen van Stefan Brok die dat voorbeeld niet echt opvolgden. Opmerkelijk detail: Ondanks de lage klassering had NEO’25 tot ronde vijf de minst gepasseerde verdediging in 3D van het zaterdagvoetbal met gemiddeld één tegendoelpunt per wedstrijd, ook na deze wedstrijd bleef NEO’25 de ploeg met de minste tegendoelpunten nl. 6.

In de openingsfase begon NEO’25 zeer fel en was er zeker geen sprake van even aftasten hoe de verhoudingen tussen beide ploegen lagen. BZC werd compleet overrompeld en in de eerste tien minuten kreeg NEO’25 een handvol grote scoringskansen om BZC voortijdig op een grote achterstand te zetten. Die mogelijkheden waren er, zo zagen we een schot op de lat eindigen, werd net over de kruising geschoten, zagen we schoten net naast gaan en bestrafte de scheidsrechter een handsbal in de zestien niet met een penalty. Dus veel spektakel voor de goal van BZC keeper Christian van der Zalm maar geen doelpunten omdat de NEO’25 aanvallers niet zorgvuldig waren in de afwerking. Een 3-0 stand na 10 minuten zou niet misstaan hebben, maar het bleef 0-0 zonder dat BZC daar maar iets tegenover kon zetten.

Pas na twintig minuten zagen de mannen uit Brakel kans om zich enigszins aan de NEO’25 druk te ontworstelen en het spel meer naar het middenveld te verplaatsen. Daarbij zorgden ze echter niet voor gevaar voor de NEO’25 doel. Het enige moment dat gevaar op had kunnen leveren van BZC was een vrije trap die naast ging.

In de dertigste minuut kwam NEO’25 toch, zeer verdiend, aan de leiding. Vanaf het middenveld bereikte Nino van Leuveren met een mooie pass Nicky van Wanrooy, die controleerde de bal knap en kon met een droge schuiver de 1-0 op het scorebord laten zetten. De terechte voorsprong voor NEO’25 was maar een zeer matige afspiegeling van de krachtsverhouding op het veld. Ook in het vervolg bleef NEO’25 het beste van het spel houden en dat resulteerde in de vijfendertigste minuut in de tweede treffer toen Nicky van Wanrooy de bal teruglegde op Niels Hamers die met een mooi afstandsschot de voorsprong verdubbelde.

Geen vuiltje aan de lucht op sportpark de Gaard en BZC kon NEO’25 alleen van zich afhouden door een groot aantal lichte overtredingen te maken. Toch kwam er een ommekeer in de wedstrijd toen BZC in de laatste minuut van de eerste helft een nogal gemakkelijk gegeven vrije trap te nemen kreeg op een meter of acht voor de zestien. Er volgde geen schot maar de bal werd breed gelegd en een BZC aanvaller liet Kevin Akkermans van dichtbij volledig kansloos en zo vond BZC vlak voor de rust de aansluiting. De eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd voor BZC werd meteen omgezet in een doelpunt, over rendement gesproken.

In de tweede helft moest NEO’25 de kleine voorsprong gaan verdedigen en zelf op zoek naar de derde treffer. BZC zocht wat nadrukkelijker dan in de eerste helft de aanval maar NEO’25 bleef toch de betere ploeg en BZC zag nooit kans om er een echte wedstrijd van te maken. De NEO’25 aanvallers verzuimden deze middag te werken aan een zeer positief doelsaldo en deden zichzelf te kort, ook de derde treffer kwam er niet.

Zo bleef het tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hendri ’t Lam onnodig spannend voor de NEO’25 supporters maar bleven de punten wel in Sprang.

Voor vv NEO’25 speelden: Kevin Akkermans, Nino van Leuveren, Rudy van Dongen, Laurens Bogers, Joey van Wanrooy, Niels Hamers, Jesse Trapman, Mitch Soffner,( 61 Lars de Bruijn), Sam Verstappen, Nicky van Wanrooy,( 45 Noah van Caem) Matthijs van der Lee,(71 Jon van de Kamp).