N.E.O.'25 3
20-02-2016
2-3

Hallo NEO-vrienden,

Van vele van jullie kregen wij, als volgers van NEO3, de vraag waar de wedstrijd verslagen bleven. Dit heeft verschillende redenen, één van de hoofdoorzaken is de langdurige winterstop waarin slechts één wedstrijd werd gevoetbald. Dit was de wedstrijd tegen SCO/Tofs. Deze ploeg had op dat moment nog geen één wedstrijd verloren en onze eerste ontmoeting eindigde in een zwaarbevochten 1-1. Deze tweede wedstrijd betekende ook aan- of afhaken bij de top 2, namelijk SCO en de buren RWB. Het belang was bij beide ploegen bekend.

Waar we toch een patent hebben op een snelle achterstand, was het binnen 1 minuut Koen Lammertse die de score opende op aangeven van (aftredend) preses Kramer. Tot de rust bleef het spannend en kreeg NEO de grooste kansen, die helaas niet werden benut. Dit lukte SCO helaas wel vlak voor rust... De tweede helft stond in het teken van regen, wind en sneeuw! Op het Oosterhoutse kunstgras van Desso, wat inmiddels wel aan vervanging toe is, begon het pas echt te stormen in de laatste 10minuten. Op dit veredelde hockey-veld (de bal rolt zonder enige kracht te zetten van de ene naar de andere kant, slechte reclame voor de pro-rubbervelders...) was het SCO dat 2-1 maakte en de scheidsrechter die op dit hockey-veld de handbalregels toepaste. Tot twee keer toe wuift hij overduidelijke handsballen weg. De bal werd beide keren vanuit een corner ingebracht en stuiterde op de hockeyveld omgaan tegen de hand van de SCO speler bij de eerste paal... De wedstrijd ging dus dramatisch verloren en de gemoederen liepen hier hoog op... Het verwerken van het afhaken om de titelstrijd deed pijn... Vervolgens hebben we afgesproken het hier niet meer over te hebben, vandaar dat dit verslag zo lang op zich heeft laten wachten! Naar het schijnt schrikt Michel Kemmeren nog steeds wakker van nachtmerries waarbij hij volgens zijn Priscilla zwetend: "HANDSSSSS" roept!

Maar inmiddels zijn de kaarten weer geschut en staan we steady op een tweede plaats! In de weken dat er niet gevoetbald werd hebben RWB en SCO namelijk wedstrijden verloren. Tel daar de overwinning van 2-0 op BVV bij op en we doen weer mee! BVV was op 13-2 op bezoek op de Gaard en werd met 3-0 huiswaarts gestuurd. De drie doelpunten kwamen allen van de voet van spits Tanghe! Met name de tweede was een beauty en zijn zoekt zijn gelijke met een Zweedse spits in Franse dienst. Uit een corner wist hij de bal vanaf 11 meter vallend met de hak in het doel te werken! Vooraf was aangegeven dat bij "de nul" een kratje bier verdient kon worden. Dit bracht keeper Tanghe extra krachten en door mocht hij de man of the match kan tot zich nemen (mede door het alcoholverbod van z'n broer, die de kan aan zich voorbij liet gaan)! Verder maakte Mark van Caem vandaag zijn zeer verdienstelijke debuut voor NEO3.

Na deze gewonnen pot mochten we op 20-2 aantreden tegen de huidige nummer 3 TSVV Merlijn. Wij als nummer twee zijn in deze pot de te pakken ploeg. Merlijn had vooraf een heus ontbijt geregeld om zo het belang aan te halen. Het gat was 3 punten in ons voordeel en dit wilden ze maar al te graag dichten! Wederom op een verschrikkelijk rubberveld, was het na een kwartier spits Tanghe die de 0-1 wist te maken! Merlijn was voetballend sterker en kreeg grote kansen, maar wist deze niet te benutten. Vlak voor rust was het Merlijn die het overwicht terecht wist om te zetten in 1-1. In de rust deed het opmerkelijke voorval zich voor dat de scheidsrechter de aanvoerder van Merlijn liet weten met woord en (bijna) daad, dat hij het niet eens was met het aanhoudende commentaar. Respect voor de (eigen...) scheidsrechter is wel op z'n plaats. Zonder hem geen wedstrijden! De tweede helft was NEO een stuk sterker, maar doelpunten maken lukte niet... Enkele goede corners van Rickie G en preses Kramer zorgden voor gevaarlijke momenten! Ook Merlijn kreeg enkele 100% kansen, maar het was vooral keeper Tanghe die zorgde dat ze niet op voorsprong kwamen. De 1-2 kwam van het hoofd van zijn broer die een prima voorzet van Ido S knap achter de doelman kopte! Het was alweer zijn 5e treffer van dit kalenderjaar. De 2-2 liet niet lang op zich wachten en kwam vanaf de stip, nadat aanvoerder van Vugt een speler vloerde. Vlak na dit geval werd Michel Kemmeren met geel weggestuurd en roken de studenten bloed. Door onze laatste man door te schuiven naar het middenveld werd Merlijn zelf onder druk gezet en kwamen er een drietal grote kansen welke niet werden benut. De laatste kans van de wedstrijd kwam uit een corner en deze werd door Marc van Oosterhout schitterend binnen gekopt! 2-3 en de drie punten mochten mee naar de Gaard! Deze wedstrijd was het Rolf Heuvelman die zijn debuut mocht maken, dit betekende de deelname van de 42ste speler in NEO3 in dit seizoen! Patrick Chabot ontving de MotM-kan en zoals zijn traditie betaamd mocht hij twee pogingen wagen om de koploper te worden... Helaas was hij minder in vorm dan vorig seizoen en kwam hij maar tot 2x 0,5 liter! Nu weer twee weken rust en genieten van NEO1, die spelen eerst voor de Periodetitel tegen Willem II en vervolgens tegen de wespen. Op 12-03 spelen we onze volgende pot uit tegen sv Capelle.