Nieuws

SEIZOEN IN NEO3 OOK VOOR RICK GEURTJES VAN START.

Vandaag stond de tweede wedstrijd in de oefencampagne van NEO3 op het programma; tevens meteen de eerste uitwedstrijd. De kern van het tactisch betoog was: "Een lange bal hoeft niet hoog te zijn" U zult begrijpen dat de toon daarmee gezet was.

Eind van de ochtend trok de NEO3 karavaan naar onze vrienden van RFC uit 't veer'. Het hoogtepunt voor ons verborgen talent Mike lag in de warming-up waar hij bij de afwerkoefening de bal met zijn fluwelen rechter voet in de kruising drapeerde. Onze keeper Michel -de zwarte panter-van Beek was niet onder de indruk; hij keepte als van ouds een heerlijke pot.. Na 20 minuten was het zover, nadat Silvan ons NEO3 op 0-1 voorsprong bracht was daar de terugkeer van de bliksemschicht op links: Rick Geurtjes. Na 3 maanden Blanes was daar zijn terugkeer op de Nederlandse Velden. Het enige verdere hoogtepunt van de eerste helft was dat we het toch voor elkaar hebben gekregen om een bal op de weg (achter de ballenvanger achter de goal van RFC) te krijgen.

De tweede helft werd vooral gekenmerkt door (ook voor ons niveau) matig voetbal. Laten we er maar vanuit gaan dat de piepjestest op de donderdagtraining er niets mee te maken had. Desondanks kon NEO3 de magere voorsprong vasthouden, “ja maar” helaas kwam daar door een positionele dwaling toch de gelijkmaker. Gelukkig was daar de veerkrachtigheid van het team die resulteerde in twee 1-op-1 kansen voor Thijs Kramer waar hij er een van in schoot en zo de eindstand van 1-2 bepaalde.

De oefencampagne draait op volle toeren en ook vandaag heeft NEO3 weer wat systemen kunnen testen. Op naar de volgende!