Nieuws

VV NEO’25 buigt achterstand om in overwinning

www.neo25.nl

Op zaterdagmiddag 24 november 2018 trad VV NEO’25 voor de tweede opeenvolgende week op eigen veld aan tegen een Gelderse tegenstander. Het was deze middag subtopper Haaften dat een bezoek bracht aan Sportpark de Gaard. Beide ploegen kenden een matige competitiestart, maar hebben zich inmiddels opgewerkt tot de middenmoot. VV NEO’25 liet vorige week een lelijke steek vallen door te verliezen van GVV’63. Oefenmeester Stefan Brok geeft deze middag dezelfde basiselftal het vertrouwen om zich te herstellen van deze blamage.

 

Omstreeks 15.00 uur is het Machinefabriek Molendijk Pupil van de Week Luca Janse, speler van de JO8-1, die door de verdediging van Haaften soleert alvorens de door de RegioBank/Financieel Adviesbureau Spierings gesponsorde wedstrijdbal achter doelman Lars Tertoolen te schieten. In de openingsfase is duidelijk dat er een geconcentreerder VV NEO’25 binnen de lijnen staat. De eerste mogelijkheid is dan ook voor de thuisploeg, maar zowel Laurens Bogers als Jordy Rosenbrand krijgen het leder niet over de doellijn. Na een goede twintig minuten krijgt Nicky van Wanrooy het uit een afgeslagen corner wel voor elkaar om doelman Tertoolen te passeren, maar op miraculeuze wijze brengt Michel den Braber op de doellijn redding. In de rebound mikt Jordy Rosenbrand naast. In het tweede deel van de eerste helft zijn de betere mogelijkheden voor de bezoekers. Eerst weet Sam Brok met een goede redding de thuisploeg voor een achterstand te behoeden, daarna is het Laurens Bogers die op de doellijn redding brengt. Ondanks dat beide ploegen alleraardigst voetbal op de mat weten te brengen, vallen er voor de pauze geen doelpunten te noteren.

 

Na de pauze krijgt VV NEO’25 meteen een fikse domper te verwerken. Binnen de minuut is het Thijmen Gerringa die de 0-1 aan laat tekenen door vanaf een meter of vijfentwintig Sam Brok te verschalken. Het vlagsignaal van de jarige assistent-arbiter Van der Linden wordt hierbij door de uitstekend  leidende arbiter Arie van Honk weggewuifd. In tegenstelling tot vorige week laat VV NEO’25 zich ditmaal niet verleiden tot de lange bal om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Nick van Gils ziet een schitterende volley vanaf zo’n dertig meter op de lat belanden. Daarna lukt het Jordy Rosenbrand wel om de gelijkmaker te produceren, maar ditmaal gaat arbiter Van Honk wel mee in het vlagsignaal van de Haaftense assistent-arbiter. Doelman Tertoolen schuift het speeltuig daarna in de voeten van Rosenbrand, die dit slippertje helaas niet tot doelpunt weet te promoveren. Ramiro van de Leur komt binnen de lijnen als vervanger van Nino van Leuveren. Nick van Gils knikt een vrije bal langs doelman Tertoolen, waarna Jordy Rosenbrand op de doellijn het laatste zetje geeft en de verdiende gelijkmaker op het elektronische scorebord zet. In de slotfase gaan beide ploegen op zoek naar de overwinning. Bij VV NEO’25 worden Mitch Soffner en Joey van Wanrooij in de ploeg gebracht. Na een slippertje van doelman Brok mikt doelpuntenmaker Gerringa op de Sprangse paal. Met nog tien minuten op de klok ontsnapt Ramiro van de Leur over de rechterzijde aan de aandacht van de verdediging van Haaften. Hij trekt de door de RegioBank/Financieel Adviesbureau Spierings gesponsorde wedstrijdbal hard voor het doel waar het voor Jordy Rosenbrand een koud kunstje is om de beslissende 2-1 binnen te knallen. In de slotfase komt de Sprangse overwinning niet meer in gevaar.

 

VV NEO’25 toonde vandaag tekenen van herstel na de wanprestatie van vorige week. De jonge ploeg zal moeten beseffen dat een dergelijke wedstrijdinstelling iedere week vereist is om een resultaat te boeken in deze knotsgekke competitie. Volgende week zal er minstens dezelfde beleving nodig zijn om het GDC in Eethen lastig te gaan maken. Onder leiding van arbiter Ad van Drunen zal de aftrap omstreeks 14.30 uur verricht worden.

(archief)foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven