Nieuws

VV NEO’25 boekt belangrijke overwinning

www.neo25.nl

Onder winterse omstandigheden mocht VV NEO’25 op 17 maart 2018 op bezoek bij GVV’63. Waar vele natuurgrasvelden dit weekend niet bespeelbaar bleken, was dat in Gameren niet het geval. De gastheer had de speelmat optimaal trachten te prepareren voor de tweeëntwintig acteurs. Daardoor was het ondanks de kou mogelijk dat er om 15.00 uur op Sportpark Maartenshof afgetrapt werd.  Zowel GVV’63 als VV NEO’25 zitten na een goede start in een winterdip. GVV’63 voetbalde de laatste vier duels een tweetal punten bijeen, VV NEO’25 moest het doen met slechts één schamel puntje. Op de ranglijst had GVV’63 voorafgaand aan de wedstrijd twee punten meer dan VV NEO’25. Bij de bezoekers ontbrak deze middag Giorgio Kerst wegens een schorsing. Na lange tijd keerde Nino van Leuveren weer terug in het basiselftal. Van Leuveren kon terugkijken op een meer dan verdienstelijke comeback.

 

Ondanks de lage (gevoels)temperatuur konden de meegereisde supporters uit Sprang-Capelle zich in het eerste bedrijf waarschijnlijk prima warm houden. De VV NEO’25 selectie stroopte de mouwen op en knokte voor iedere meter. Bij vlagen werd er ook prima voetbal ten tonele gespreid. De eerste waarschuwingsschoten van Julian Vos en Nick van Gils mistten de precisie. De grootste mogelijkheid van de thuisploeg viel na een goede twintig minuten te noteren. Een voorzet van Moezzmil Ahmadzai werd door de wind gedragen en verraste bijna doelman Kevin Akkermans, die na een skivakantie terugkeerde onder de lat. De paal bracht redding voor de bezoekers. Niet veel later kreeg VV NEO’25 een vrije trap na een overtreding op Jesse Trapman. Waar iedereen een schot van Julian Vos verwachtte, was het Nick van Gils die doelman Rick de Koning finaal verraste: 0-1. Enkele minuten later werd de tussenstand nog mooier voor VV NEO’25. Na een vlijmscherpe uitbraak was spits Jordy Rosenbrand niet zelfzuchtig en stelde hij collega aanvaller Ramiro van de Leur in staat om voor de 0-2 te tekenen. Voor Van de Leur is dit alweer zijn vijfde treffer van deze jaargang, waarmee hij zich gedeeld clubtopscoorder mag noemen. Hierna wisten zowel Jesse Trapman als Ramiro van de Leur het Gamerense doel vanuit kansrijke positie niet te vinden. Het enige verwijt dat VV NEO’25 zichzelf bij rust mocht maken, was dat er niet verder afstand genomen werd van de gastheer.

 

Na de thee deelde VV NEO’25 direct de definitieve nekslag uit. Jordy Rosenbrand tekende voor de 0-3. Arbiter Van Bleek, die later toegaf de situatie niet te hebben gezien, ging af op het vlagsignaal van zijn assistent Van Steenbergen. Frappant was dat Van Steenbergen pas zijn vlag ten hemel liet rijzen toen het leder de netten raakte. Niet veel later kreeg Rosenbrand een nieuwe mogelijkheid om zijn naam op het scoreformulier te zetten, maar doelman De Koning bleek in het één-tegen-één duel de sterkste. Naast dat VV NEO’25 het naliet het duel te beslissen, liet men de thuisploeg ook nog eens terugkomen in de wedstrijd. Een matige uittrap van Akkermans kon door de verdediging onvoldoende verwerkt worden. Met een splijtende steekpass werd de ervaren Lennart van de Werken in scoringspositie gebracht. De voormalige spits liet zien zijn scoringsvernuft nog niet verleerd te zijn. Het vlagsignaal van assistent Van der Linden werd door Van Bleek ditmaal volledig genegeerd. Met nog een half uur op de klok stond er plots een 1-2 tussenstand op het scorebord. GVV’63 ging opportunistisch spelen en hanteerde hierbij de lange bal als middel. De stabiele VV NEO’25 verdediging kwam echter nauwelijks in de problemen. In de omschakeling bleek men onzorgvuldig, waardoor verdere doelkansen uitbleven. Wel werden verse krachten Joey van Wanrooij, Mark van Caem en Angelo Kerst binnen de lijnen gebracht om de overwinning over de streep te trekken. Omstreeks vijf uur proefde VV NEO’25 voor het eerst sinds december weer eens het zoet van een overwinning.

 

VV NEO’25 passeert GVV’63 en stijgt in de rangschikking naar de vijfde plaats. Volgende week staat er wederom een cruciaal treffen op het programma. Middenmoter VV Sleeuwijk zal op bezoek komen op Sportpark de Gaard. Om half drie zal de wedstrijd aanvangen, de leiding zal in handen zijn van de heer Antoon Fitters.

 

 

foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

Archieffoto (Anna van Leuveren-Pattipeilohy): Angelo Kerst is na lang blessureleed eindelijk weer wedstrijdfit. Zaterdag viel hij opnieuw sterk in.


 

foto van Anna van Leuveren-Pattipeilohy.

Archieffoto (Anna van Leuveren-Pattipeilohy): Nino van Leuveren speelde een uitstekende wedstrijd.

 



 
Geen nieuwsberichten gevonden

Locatie

Voetbalvereniging N.E.O. '25
De Gaard 3
5146 AW Waalwijk

Contact

Correspondentie adres:
Postbus 75
5160 AB Sprang Capelle

Tel: 0416 361223
info@neo25.nl
www.neo25.nl

KvK nr: 40271242
BTW nr: 0031.08.193.B.01
IBAN: NL65 RABO 0334 2085 05
Terug naar boven