Nieuws

VV NEO’25 ten onder in slotkwartier

Na de slaapverwekkende derby tegen SSC’55 mocht VV NEO’25 op zaterdag 18 maart 2017 in Gorinchem aantreden tegen SVW. Eerder dit seizoen bleef VV NEO’25 in eigen huis lang overeind tegen de destijds ijzersterke ‘streepjes’, maar moest het na de rust toch het hoofd buigen. Inmiddels is de hoofdmacht van SVW aan enkele mutaties onderhevig geweest en heeft men flink wat kwaliteit ingeboet. Antoin van Pelt kon vandaag voor het eerst sinds lange tijd weer beschikken over bijna zijn voltallige selectie: aanvoerder Giorgio Kerst en Timo Meijers keerden terug van een schorsing.

In de eerste helft speelde VV NEO’25 tegen de wind in op het slechte kunstgrasveld. De thuisploeg had het betere van het spel in de openingsfase, maar tot regelrechte kansen leidde dit niet. Wél tot een rits aan hoekschoppen, waardoor soms hachelijke momenten voor het doel van Arnold van Mersbergen ontstonden. Een kopbal van Yohannes Tilahun Tefera belandde op de buitenkant van het houtwerk. Verder bleef de stugge VV NEO’25 verdediging eenvoudig overeind. Met een mooie indraaiende voorzet bood Lars van Caem ploeggenoot Ruud van Dongen de beste kans van het eerste bedrijf. Van Dongen volleerde het speeltuig over het doel van de ervaren Pascal Jonker. Bij een afstandspoging van Julian Vos hoefde Jonker niet handelend op te treden. Zijn collega Van Mersbergen moest dat even later wel bij een hard schot van jongeling Julian Bruysten. Na een grotendeels saaie eerste helft konden beide ploegen met de brilstand aan de thee.

Na de rust was het weerbeeld enigszins omgeslagen en zorgde de regen ervoor dat het oude kunstgrasveld in een spekgladde vlakte veranderde. In het openingskwartier was VV NEO’25 duidelijk de baas op het veld. Een strakke bal van Ruud van Dongen werd door Nick van Gils verlengd tot bij Jordy Rosenbrand. Laatstgenoemde omspeelde koelbloedig doelman Jonker en bracht de stand in de 51e minuut op 0-1.  Even later leek diezelfde Rosenbrand de wedstrijd in het slot te gooien toen hij opnieuw alleen op Jonker afging, maar een discutabel vlagsignaal gooide roet in het eten. VV NEO’25 vergat door te drukken, ging verder achterover leunen en bood SVW daardoor de mogelijkheid om terug te keren in de wedstrijd. Tot het slotkwartier bleef VV NEO’25 betrekkelijk eenvoudig overeind. Na knullig balverlies op het middenveld kon de thuisploeg erin de 77e minuut razendsnel uitkomen in een overtalsituatie. Invaller Sergio Thijs leverde een piekfijne voorzet af aan Aman Habtesulus Ghebrezgabiher, die met enig fortuin de gelijkmaker op het scorebord wist te zetten. VV NEO’25 leek overdonderd door deze tegenslag en niet veel later leidde een opeenstapeling van fouten ertoe dat Daniel Alexander Walu de thuisploeg zelfs op voorsprong bracht. In de slotminuut veroverden invallers Jesse Trapman en Dave Uters in het Sprangse strafschopgebied de bal. Arbiter Quinten uit Oirschot meende dat dit op onreglementaire wijze gebeurd was. Het toegekende cadeautje werd door de Gorinchemse aanvoerder Mergim Shala vakkundig uitgepakt waarmee hij de eindstand op 3-1 zette.

Lang leek het erop dat de Sprangse ploeg met een mooi resultaat huiswaarts zou kunnen keren, maar uiteindelijk ging het in het slotkwartier toch nog mis voor de bezoekers. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg zullen er de komende weken punten behaald moeten worden door VV NEO’25 om een afzink naar de vierde klasse te voorkomen. Aanstaande zaterdag komt NOAD’32 uit Wijk en Aalburg op bezoek op Sportpark de Gaard. Onder leiding van de heer De Fijter zal er om 14:30 uur afgetrapt worden.