Nieuws

Puntendeling voor VV NEO’25

In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop kreeg VV NEO’25 bezoek van Leerdam Sport’55. De bezoekers, die vorig seizoen hun kunsten nog vertoonden in de tweede klasse, waren op de ranglijst één plaats boven VV NEO’25 terug te vinden. Beide ploegen wisten aan de voorgaande wedstrijd een driepunter over te houden: Leerdam Sport’55 wist in eigen huis Asperen met 1-0 te kloppen, terwijl VV NEO’25 in Zuilichem de plaatselijke voetbalvereniging met 5-1 aan de zegekar bond. VV NEO’25 trainer Antoin van Pelt kon deze middag geen beroep doen op de geschorste Timo Meijers.

In de openingsfase was het Leerdam Sport’55 dat grossierde in balbezit zonder daarbij voor veel gevaar te zorgen. VV NEO’25 moest zich daardoor de eerste helft vooral beperken tot verdedigen. In de omschakeling miste men de precisie om goede kansen bijeen te voetballen. Zo ontspon een voor de toeschouwers saaie eerste helft waarin mede door de vele blessurebehandelingen nauwelijks opwinding te beleven was. Een tegenvaller voor VV NEO’25 was het uitvallen van Tom Tanghe met een op het oog vervelende enkelblessure. Zijn vervanger, Joey van Wanrooij, die vorige week ook al prima inviel, kon wederom terugkijken op een uitstekende invalbeurt. Op het halfuur waren het de bezoekers die hun veldoverwicht wisten te verzilveren. De boomlange ex-basketballer Kadeem Pantophlet wist met een kopbal het lederen speeltuig achter de kansloze Kevin Akkermans in het doel te krijgen. Illustratief was dat de eerste doelpoging van VV NEO’25 pas na dit doelpunt te noteren was: Melvin van Maastrigt probeerde vanaf een meter of veertig de doelman te verrassen. Niet veel later was Julian Vos met een schot net over de deklat dicht bij de gelijkmaker. Goed verdedigend werk van aanvoerder Giorgio Kerst voorkwam dat Kadeem Pantophlet opnieuw de trekker over kon halen. Op slag van rust kwam VV NEO’25 nogmaals met de schrik vrij: uit een hoekschop werd de bal door de bezoekers steenhard op de lat geschoten.

Na de rust tapte VV NEO’25 uit een ander vaatje. Er werd meer risico genomen en de Leerdammers werden teruggedrongen op eigen helft. Dit opportunistische voetbal leidde tot enkele mogelijkheden, maar noemenswaardige kansen vielen niet te noteren. Kevin Akkermans toonde eens te meer zijn blakende vormpeil door zijn ploeg met een formidabele reflex in de wedstrijd te houden. Jordy Rosenbrand zag een doelpoging net langs de verkeerde kant van de doelpaal rollen. De ervaren Dave Uters maakte vervolgens plaats voor de debuterende Lars van Caem. VV NEO’25 bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker en gaf verdedigend nauwelijks meer iets weg. Doelrijpe kansen vielen er echter niet meer te noteren. Na een domme overtreding van de Leerdamse doelman op Jordy Rosenbrand had arbiter Van Dalen, die het niveau van de wedstrijd ontsteeg en kon terugkijken op een prima partij, geen andere keus dan naar de strafschopstip te wijzen. De koelbloedige Nick van Gils voltrok net als vorige week het vonnis en zette beide ploegen weer naast elkaar. Wegens aanhoudend commentaar op de leiding kon de doelman van Leerdam Sport’55 ook nog inrukken. Dit was de enige smet op een sportieve wedstrijd, waarin arbiter Van Dalen de kaarten verder wijselijk op zak hield. In de laatste tien minuten stelden beide ploegen zich tevreden met een puntendeling en kwam er geen verandering meer in de 1-1 stand.

Voor de derde wedstrijd op rij blijft VV NEO’25 ongeslagen. Volgende week staat er voor VV NEO’25 een ontzettend belangrijke partij op de rol. Het bezoek aan Haaften zal bepalen hoe men de winterstop ingaat. Het onderlinge verschil tussen beide ploegen is 4 punten in het voordeel van VV NEO’25. Met een overwinning neemt VV NEO’25 afstand van de onderste regionen, terwijl een nederlaag ervoor zal zorgen dat het degradatiespook wederom op zal doemen. De krachtmeting in Haaften zal om 14.15 aanvangen en onder leiding staan van de heer IJpelaar.