Nieuws

VV NEO’25 pakt volle buit tegen Zuilichem

VV NEO’25 trad op een zonnige, maar frisse zaterdagmiddag aan tegen Zuilichem. Het verschil in punten tussen deze twee teams was voorafgaand aan deze wedstrijd slechts 2 punten in het voordeel van VV NEO’25. Een belangrijke wedstrijd dus voor beide partijen.

Zuilichem leek dit in het begin beter door te hebben dan VV NEO’25. Zij kwamen na ongeveer twintig minuten dan ook op voorsprong. Kevin Akkermans werd met een schot vanaf de rand van de zestien geklopt. Hierna leek VV NEO’25 wat beter in de wedstrijd te komen.
Dit resulteerde in de gelijkmaker van Nick van Gils die bij een corner alert reageerde en de bal met een doortastende inzet binnen wist te werken. Niet veel later kreeg Zuilichem een vrije trap te nemen op de middenlijn. Deze werd echter onderschept door de oplettende Jordy Rosenbrand. Hij nam de bal aan op zijn borst en begon aan een karakteristieke solo van eigen helft, passeerde 2 man en de keeper en kon het leder in de lege goal schuiven: 1-2. Zuilichem bleef echter zelf ook gevaarlijk uit de counter en tien minuten voor rust zag Laurens Bogers zich genoodzaakt aan de noodrem te trekken: gevolg een gele kaart en een penalty. Keeper Akkermans zou zich echter niet zomaar gewonnen geven. Hij stopte de penalty op overtuigende wijze en zag de bal achter rollen. Scheidsrechter de Jong oordeelde echter dat Akkermans te vroeg van zijn lijn was gekomen, gaf een gele kaart voor deze ‘bewuste’ overtreding en liet de penalty overnemen. Wederom een duel tussen speler en keeper waarbij de keeper als winnaar uit de strijd kwam.
De speler van Zuilichem schoot de penalty deze keer op de paal, Akkermans lag wel weer in de goede hoek, en kreeg hem direct weer terug in de voeten. Aangezien het niet toegestaan is om een bal twee keer te raken na een penalty was de vrije trap deze keer voor VV NEO’25. Het restant van de eerste helft wisten beide ploegen verder schadevrij door te komen.

VV NEO’25 wisselde in de rust éénmaal: Dave Uters, die al een kaart op zak had, werd gewisseld voor Joey van Wanrooy, die wederom een prima invalbeurt kende. Kort na aanvang van de tweede helft kreeg de doelpuntenmaker aan Zuilichemse zijde een rode prent onder zijn neus geduwd na een forse overtreding op Melvin van Maastrigt. Deze kon na een korte blessurebehandeling weer verder. Na ongeveer een uur volgde het absolute hoogtepunt van deze wedstrijd. VV NEO’25 kreeg een vrije trap op ongeveer 25 meter van het doel, Julian Vos ontfermde zich hierover en besloot de bal met grote precisie de kruising in te sturen. De Keeper van Zuilichem was kansloos op deze inzet en hoorde de 1-3 binnenvallen.

Niet veel later, VV NEO’25 was heer en meester in de man-meer-situatie, begon van Gils aan een mooie solo, na een paar man en de keeper te hebben omspeeld, kreeg hij de bal echter niet langs de nog overgebleven Zuilichemse verdediger op de doellijn. Zo bleef de 1-3 op het bord staan. VV NEO’25 ging echter rustig verder met aanvallen. Dit resulteerde in de 68e minuut in de 1-4 van Tom Tanghe. Hij besloot van een meter of 18 uit te halen, zijn schot werd licht getoucheerd en belandde zo precies naast de paal in de hoek. 10 minuten voor tijd kreeg VV NEO’25 een penalty wegens een handsbal, Nick van Gils ontfermde zich over dit buitenkansje en liet zien hoe het wel moet. Op overtuigende wijze werd de bal het doel in geramd. Niet veel later mocht Yeison van de Heuvel zijn debuut nog maken in de hoofdmacht, hij verving Jordy Rosenbrand die wederom een prima wedstrijd speelde. Toen scheidsrechter de Jong het eenmaal welletjes vond en affloot, stond er een mooie 1-5 op het scorebord.

Volgende week treed VV NEO’25 thuis aan tegen Leerdam Sport ’55. Het verschil tussen deze twee ploegen is 1 punt in het voordeel van Leerdam Sport ’55. Weer een belangrijke wedstrijd dus voor ons vlaggenschip. De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer van Dalen.