Nieuws

​N.E.O.’25 A1 WINT KNVB BEKER NA OVERTUIGENDE WINST OP VVR

Zaterdag 4 juni stond de bekerfinale tussen N.E.O.’25 A1 en het Rijsbergse VVR A1 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op sportpark “Tussen de Leijen” in Bavel. Dit is normaal de thuisbasis van JEKA. Op het snikhete kunstgras moest het gaan gebeuren deze middag. Van de jongens die op het wedstrijdformulier stonden, hadden er negen al eerder een bekerfinale verloren. Vandaag was het de kans om dat trauma weg te spoelen.

De wedstrijd begon niet met het meest hoogstaande voetbal. Door de spanning was er veel balverlies en slordige passing. Na vijftien minuten was het NEO dat beter in de wedstrijd begon te komen, wat resulteerde in een enorme kans. De uitstekend spelende Nicky van Wanrooy gaf een splijtende dieptepass op Ramiro van de Leur. De keeper van VVR kon alleen redden door hands te maken buiten het strafschopgebeid. Een uitgelezen mogelijkheid voor vrijentrappen specialist Lars van Caem.  Helaas voor NEO spatte de bal uiteen op de paal. Het spel golfde op en neer met kansen voor beide ploegen. N.E.O.’25 speelde steeds dominanter en trok langzaam de wedstrijd naar zich toe. In de dertigste minuut monde dit uit in een grote kans. Silvan Kamerman veroverde de bal door een verdedigers fout van VVR en stelde Mitch Soffner in staat de 1-0 binnen te schuiven.
Na de thee was het VVR dat scherp uit de kleedkamer kwam, maar zich steeds stuk liep op de gedegen NEO-defensie. Verder dan wat spelde prikjes kwam VVR niet. In de vijfenzestigste minuut was het NEO dat de voorsprong uit wist te bouwen. Een uitbraak over rechts via Marti Meijers werd in eerste instantie goed verwerkt door de verdediging van VVR. Uit de daaropvolgende ingooi tikte Marti de bal naar Ramiro. Ramiro haalde van zestien meter uit met zijn “chocolade” been en de bal belande in de verre kruising tegen de touwen. Een wereldgoal! In de resterende vijfentwintig minuten speelde de NEO-mannen de wedstrijd professioneel uit en gaven niets meer weg.
 De opluchting en vreugde was groot toen de arbiter voor het einde van de wedstrijd floot. De overwinning werd uitbundig in de middencirkel gevierd. NEO’25 A1 WINT DE BEKER! De kersverse nieuwe voorzitter Hans van de Schans sprak de jongens vol tevredenheid toe.”Jullie bezorgen NEO’25 een hele bijzondere prijs. NEO is enorm trots op jullie”. In de nog korte carrière als preses van NEO, pakte voorzitter Van der Schans nu al zijn eerste grote prijs.
Het was een mooi seizoen met ups en downs. De kers op de taart was het winnen van de KNVB beker. De spelersgroep wil iedereen bedanken die dit team heeft ondersteund het afgelopen seizoen. Zonder goede begeleiding was dit nooit gelukt. Vandaar dat de dank mede uit gaat naar Bert Span, Dian Hus, Adri van Dalen, Jacco Soffner en Dick Hulst.