Nieuws

N.E.O.’25 A-1 BEHAALD FINALE KNVB BEKER DOOR ZEGE OP TSC

Zon, 23 graden en 2 teams die willen voetballen: kortom, een prima recept voor een heerlijke voetbal middag. Afgelopen zaterdag ging de A1 van NEO’25 op bezoek bij de A2 van TSC om een ticket voor de finale van de beker op te halen. TSC heeft een uitstekend seizoen gedraaid, ze zijn namelijk in de competitie met vlag en wimpel kampioen geworden. Eerder dit seizoen eindigde de 2 confrontaties 1 keer in een overwinning voor TSC en 1 keer voor NEO’25. Genoeg vertrouwen voor de NEO-mannen op een goed resultaat, die vandaag onder leiding staan van een andere coach; Bert Span, normaliter de Coach, kon er wegens familieomstandigheden helaas niet bij zijn. Zijn vervanger voor deze wedstrijd was Stefan Brok, die vandaag kon rekenen op de steun van vaste assistent-Coaches Dian Hus en Adri van Dalen. Waar iedereen van was doordrongen is het feit, dat er alleen gewonnen kon worden als ze heel hard voor elkaar werkten en als er gedisciplineerd werd gevoetbald. Iets wat Stefan Brok voor de wedstrijd nog maar eens fijn duidelijk had gemaakt.

De wedstrijd begon voortvarend met wisselend spel van beide kanten, maar het ging wel gelijk op. Waar hier en daar wat speldenprikjes werden uitgedeeld was het TSC die met de eerste kans kwam, en wel een hele grote. TSC bouwde op via links en de diepgaande 10 werd ingespeeld, die na het verliezen van de bal zich slim liet vallen tegen de centrale verdediger van NEO, Roy Kik. Penalty. Dat was even schrikken. Maar gelukkig voor onze mannen keek keeper Sam Brok de bal vakkundig op de lat en bleef de stand 0-0. Even later, zo’n 10 minuten voor de rust, ontsnapte uit de counter Ramiro van de Leur, die aan zijn shirt naar beneden werd getrokken. Vrije trap en een gele kaart voor TSC. De bal lag op een slordige 30 meter met de doorgeschoven gelegenheids-laatste man Lars van Caem achter de bal. De keurige bal, direct uit het boekje, belandde voor de goal waar de keeper van TSC op het verkeerde been werd gezet door een prima loopactie van Ramiro van de Leur. De bal vloog er dus in een keer in, 1-0! Even later weer een counter. Nu niet Ramiro, maar Silvan Kamerman die vast gepakt werd en hier slim mee omging. Weer een gele kaart voor TSC, wat dus een tijdstraf van 10 minuten betekent, en weer een vrije trap op een aantrekkelijke positie. Wederom Lars van Caem achter de bal. Hij haalde uit, vol op de lat. Meteen daarna floot scheidsrechter W.A. van der Horst voor de rust.

Kort na rust is de doelstelling duidelijk: probeer zo snel mogelijk de 0-2 op het scorebord te schieten. TSC begon de 2e helft met 9 man door de nog lopende tijdstraffen vanuit de 1e helft. Maar de 2e helft was nog niet begonnen of de net ingevallen Marti Meijers stoomde op over rechts. Hij gaf voor en voelde zijn “mislukte” voorzet al afdwalen wat meteen in een ‘sorry!’ vanuit Marti’s kant resulteerde. Maar toen hij dan toch nog even de bal nakeek, zag hij zijn “mislukte” voorzet over de keeper in de verre hoek vliegen. 0-2! Op dit droomscenario had niemand durven hopen. Na de aftrap kwam van TSC een man terug het veld in dus konden zij bijna op volle oorlogssterkte de inhaalrace inzetten. Onze NEO-mannen trokken zich terug, mede door het steeds dominantere spel van TSC en het feit dat TSC ook de 11e man weer terug in het veld kreeg. Dit resulteerde in een paar grote kansen, maar die werden keer op keer werden gestuit door de solide NEO-verdediging, met de keeper tevens man-of-the-match Sam Brok. Echter kon de verdediging er niets aan doen dat de voorstopper van TSC na een voorzet van rechts uit een vrije trap de 1-2 het boekje van de scheidsrechter in kopte. De spanning op de bank was om te snijden.

Nog geen 5 minuten later krijgt NEO een corner, die binnen wordt gekopt door Silvan Kamerman. 3-1! Het verzet van TSC leek gebroken, maar het bleef spannend. NEO speelde het echter solide uit en als de keeper verschalkt leek dan lag Roy Kik nog op de doellijn om het schot te keren. Na een enerverende wedstrijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. NEO’25 A1 naar de finale!
In de finale wacht V.V. Rijsbergen A1 die V.V. Oosterhout versloegen met 7-1.