Nieuws

NEO'25 niet voorbij Sparta'30

Onder een prachtige najaarzon trapten de efltallen van NEO'25 en Sparta'30 deze middag op de Gaard af voor de 4e competitiewedstrijd van dit seizoen. Sparta'30 verloor vorige week thuis met 0-2 van Sleeuwijk en had de week ervoor met 3-0 gewonnen bij GVV'63.
De eerste competitiewedstrijd werd met 2-1 gewonnen van SVW maar deze uitslag werd na protest van SVW ongeldig verklaard. NEO kent tot nu toe een matige seizoensstart. Er werd tot nu toe 1 punt gehaald, in de thuiswedstrijd tegen Zuilichem. Uit werd verloren van
Sleeuwijk en Willem II.

De eerste helft was enkele minuten oud toen Sparta een grote kans kreeg, een geel-zwarte aanvaller kon alleen af op NEO-doelman van Mersbergen maar de inzet verdween naast het doel. NEO probeerde gevaar te stichten door gebruik te maken van de snelheid van Jordy Rosenbrand en Angelo Kerst, maar hun acties werden steeds goed verdedigd door Sparta'30. De eerste helft had NEO redelijk veel balbezit zonder echt kansen af te dwingen, ook aan de andere kant wist Sparta'30 niet echt gevaarlijk te worden.

De tweede helft begon voor Sparta'30 een stuk voorspoediger. Een aanval van NEO werd afgeslagen en de mannen uit Andel legde een snelle tegenaanval op de mat die van dichtbij onhoudbaar werd binnen geschoten. NEO ging op zoek naar de gelijkmaker wat resulteerde in een grote kans voor Angelo Kerst. Ondanks het offensief moest NEO goed blijven waken voor de gevaarlijke tegenaanvallen van de geel-zwarten. De gelijkmaker zou er uiteindelijk komen en wel uit een dood spelmoment. Giorgio Kerst gaf een vrije trap vanaf rechts precies op maat bij Martin Faro die prachtig de 1-1 binnenkopte. Hierna was het vooral NEO dat voor de 3 punten vocht. Er kwamen zelfs twee enorme mogelijkheden op de winnende treffer. Eerst was het de voor Angelo Kerst ingevallen Mitchell van Strien die uit kansrijke positie hoog over schoot. Vlak voor tijd legde deze zelfde Van Strienn mooi af op Julian Vos die oog in oog kwam met de Sparta'30 doelman. Zijn schuiver was helaas te zacht zodat dit een makkelijke prooi voor de doelman was. Zo word ook de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen afgesloten met een 1-1 stand. Volgende week staat de zware uitwedstrijd tegen SVW in Gorinchem op het programma.