Nieuws

SUCCESVOL VAN CAEM TOERNOOI OP 16 MEI VOOR D- EN C- JEUGD

Het voetbalseizoen is weer achter de rug en de competitie maakt plaats voor de voetbaltoernooien. N.E.O.’25 had voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar een grootstoernooi georganiseerd. In de D-categorie waren er maarliefst 16 teams, waaronder zelfs een team uit België. De toernooi-commissie had het Belgische KHO Bierbeek weten te strikken om naar Sprang te komen. Een “internationaal” toernooi dus! Ook waren er 9 C-teams uitgenodigd, waaronder het C-team uit de eigen jeugd van de club uit Sprang.

​N.E.O.’25 bezit een mooi ruim opgezet sportcomplex wat uitstekend geschikt is voor dit soort grote evenementen. Toch moet je het goed organiseren als je 350 kinderen uitnodigt met de daarbij behorende begeleiders en  supporters. Vandaar dat er naast de huidige kleedkamers gezorgd was voor extra omkleedruimtes. Het was op deze zaterdag 16 mei echt voetbalweer. Het was niet te warm en niet te koud en de velden waren door de soms wat druilerige regen optimaal bespeelbaar. Om 8.00 uur liep sportpark “De Gaard” langzaam vol met enthousiaste voetballers. Ze hadden er zin in vandaag. De voetballers maakten zich klaar om te starten aan het toernooi en voor de supporters was er gelegenheid om in het gezellige clubhuis van N.E.O.’25 een lekker bakje koffie te drinken. Het horecaplein was op deze dag klaargemaakt om voor de vijfhonderd bezoekers hamburgers te bakken.

Om 9.00 uur ging het toernooi van start. De wedstrijden waren ingedeeld op drie speelvelden. De toernooicommissie had een strak schema opgesteld wat op de grote schermen in de kantine zichtbaar was voor iedereen. De uitslagen en standen waren hierop real-time te zien. De commissie had ook voor een prachtig toernooiboekje gezorgd voor alle teams. Uiteindelijk werden om 15.30 uur de finales gespeeld. Bij de C-catogerie was het  v.v. Asperen C-1 die in een spannende finale aan het langste eind trok. Na een 0 – 0 stand werd er met vijf tegen vier in een strafschoppenserie gewonnen. De jongens van N.E.O.’25 pakten een verdienstelijke derde plaats. Bij de D-teams was er in de A-categorie de hoofdprijs voor v.v. Riel D-1. De finale van de B-categorie werd beslist door penalty’s en de eerste prijs ging naar TSV Noad D2.

Om 16.30 uur was de prijsuitreiking en werd het toernooi  afgesloten . Voorzitter Sjaak Ramsteijn dankte alle teams met begeleiding en supporters voor hun bijdrage aan het Van Caem voetbaltoernooi. Daarnaast sprak hij zijn bewondering uit over de organisatie van dit bijzondere evenement.  “Samen hebben we er een gedenkwaardige dag van gemaakt en ook volgend jaar zijn alle clubs weer van harte welkom” sprak Ramsteijn.

Het was een dag om niet te vergeten. Tot in de puntjes geregeld door de toernooicommissie van N.E.O.’25. Alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan dit mooie toernooi wil N.E.O.’25  hierbij hartelijk bedanken. Het was weer TOP!