Nieuws

BVV - NEO'25 2-0

Op deze winderige zaterdagmiddag stond bij aankomst voor de NEO-mannen de eerste verrassing al te wachten. Het hoofdveld was afgekeurd en dus werd er gevoetbald op het kunstgrasveld. BVV is een technisch vaardige ploeg maar het was NEO'25 dat de beste kansen kreeg. Na ongeveer een half uur voetballen kreeg Nicky van Gils een duw in de rug waardoor de scheidsrechter naar de stip wees. Het was een lichte overtreding met een ietwat zware straf, een penalty. Geen NEO-liefhebber die hier een probleem mee had, of toch wel....

Dave Utters ging achter de bal staan maar helaas miste hij. Uit de daaropvolgende corner werd er opnieuw voor een penalty gefloten. Deze keer doordat de bal een arm raakte van een BVV verdediger. En dus een tweede verrassing van deze middag namelijk twee keer een penalty in twee minuten. Het was opnieuw Dave Utters die achter de bal ging staan. En ook de tweede keer wist hij het net niet te vinden. Zo waren er 30 minuten gespeeld, een paar goede kansen en maar liefst twee gemiste strafschoppen. Teleurgesteld ging de NEO-equipe de rust in met een 0-0 ruststand. Deze mentale tik kwam NEO niet meer te boven. Het was BVV die de grip over de wedstrijd overnam, beter ging combineren en daarmee ook betere kansen wist te creëren. Ondanks dat de wind in de rug van sprangenaren duwde, werden er weinig tot geen kansen meer gecreëerd. In de 75 minuut volgde voor een licht vergrijp een penalty voor BVV. De spits wist hier wel raad mee en scoorde wel. Een paar minuten later volgde zijn tweede uit een corner. NEO heeft dit seizoen al een aantal keren doelpunten op deze wijze tegen gekregen. En daarmee kwam de eindstand op het scorebord.
De spanning op de ranglijst neemt toe voor NEO'25. Het is van belang dat de kansen gescoord gaan worden en daarmee weer eens drie punten kunnen worden bijgeschreven. We kijken hoopvol naar volgende week uit.