Nieuws

Wedstrijd bij v.v. N.E.O.'25. wederom tot de laatste minuut spannend

Zeven keer gelijk, zes keer verloren en vijf keer gewonnen. Dat is het tussentijds resultaat na 18 gespeelde wedstrijden. Dat wedstrijden bij N.E.O.'25 en in de derde klasse bij voorbaat spannend en onvoorspelbaar worden is inmiddels wel duidelijk. Wederom een doelpunt in de laatste minuut versterkt de wedstrijdspanning, maar vraagt van de trainer van N.E.O.'25 een sterk zenuwstelsel. Trainer Antoin van Pelt verwacht dan ook dat de competitie tot aan de laatste wedstrijd spannend zal blijven.

De eerste helft, mede dankzij de wind mee, speelde de wedstrijd op de helft van NOAD'32 af. N.E.O'25 was de betere ploeg en dit resulteerde in wat kansjes. Door een prachtige actie op de achterlijn van Jordy Rozenbrand was het Julian Vos die de 1-0 op het scorebord bracht. Een verdiende voorsprong waar men de rust in ging. Het was jammer voor de gastheer dat ze het overwicht niet verder konden uitbouwen. Na de thee kwam NOAD '32 op een andere manier het veld in en schoot uit de startblokken. In de 49eminuut scoorden ze uit corner bij de eerste paal. Het waren de mannen van NOAD die het betere van het spel hadden. En toch was het N.E.O.'25 die grote kansen wist te creĆ«ren. Allereerst een kopie van het eerste doelpunt, waarbij opnieuw Jordy een bal hard teruggaf op Julian. Echter schoot Julian ongelukkig de bal over het doel. Daarna was het Nicky van Gils die solerend door de defensie brak. Helaas wachtte hij net te lang met op doel schieten.  Het was 10 minuten voor tijd toen plotseling de spits van NOAD, die verder vrij onzichtbaar was, op prachtige wijze de 1-2 binnenschoot. De balaanname en de loepzuivere afwerking in doel, zorgde voor een kansloze doelman Arnold van Mersbergen. Vanaf dat moment speelde NEO'25 alles of niets. Met maar liefst vijf voorhoede spelers werd de druk op de NOAD-defensie opgevoerd. Het was de oude bekende Ivan Hey die uit een verre inworp van Dave Uters de 2-2 op het scorebord bracht. Een doelpunt dat ons doet denken aan Nwankwo Kanu uit de midden jaren 90. Het harde werken werd beloond. Maar een gelijkspel zorgt niet voor een comfortabel positie op de ranglijst. Zeker niet in deze leuke en spannende derde klasse waar iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. We kijken nu al weer uit naar volgende week. Dan zijn we te gast bij de koploper B.V.V.