Nieuws

v.v. N.E.O.'25 speelt goed tegen de zaterdagamateurs van Willem 2.

Op vrijdag werd de altijd leuke derby Willem 2- NAC als ‘voorwedstrijd’ gespeeld. Hier wist Willem 2 in de laatste minuut het winnende doelpunt te scoren. Ook in de amateurwedstrijd tussen Willem 2-NEO’25 wist de gastheer in de laatste minuut te scoren. Dit keer niet de winnende maar een verrassend gelijkmaker. Zo wint Willem 2 een punt en verliest NEO’25 er twee maar blijft desondanks na drie wedstrijden ongeslagen.

In  tegenstelling tot de vorige wedstrijd was v.v. N.E.O.’25 veelvuldig in balbezit. Dit leverde in de 10 minuut een schot op de paal op van Dave Uters. Daar tegenover bleken de uitvallen van Willem 2 gevaarlijk. In de 22e minuut moest keeper Arnold van Mersbergen dan ook redding brengen om de stand gelijk te houden. In de 40e minuut moest Tom Tanghe met een blessure gewisseld worden voor Ruud van Dongen. Het was Ruud die in de 42e minuut Jordy in stelling bracht maar net niet wist te scoren. Een ruststand van 0-0 met vier kansen voor een goed voetballend N.E.O.’25.
Na de rust eenzelfde beeld. NEO’25 aan de bal en de uitvallen van Willem 2 bleven dreigend van aard. In het laatste kwartier veranderde het spelbeeld. Eerst kwam NEO’25 op voorsprong door goed doorzetten van Nicky die wat meer naar voren werd geschoven. Hij gaf de bal voor en via Ruud kwam de bal voor de voeten van jongeling Nino van Leuveren. Loon naar werken en een voorsprong voor NEO’25. Willem ging alles op alles spelen wat ook betekende dat er meer ruimte werd weggeven. Normaliter weet de voorhoede van NEO’25 hier wel raad mee. Twee kleine kansen, Angelo Kerst alleen voor de keeper en een bal van Nicky onderkant lat waren het resultaat. Helaas zonder tweede doelpunt. Tot in de laatste minuut er een vrije trap werd gegeven aan Willem 2. Deze werd hoog in gebracht en tot verbazing van ieder die NEO een warm hart toedraagt viel deze in het doel. Eindstand 1-1.

Trainer Antoin van Pelt was tevreden met het spel, maar eerlijk gezegd kan je nooit echt tevreden zijn wanneer je in de laatste minuut een aanstaande winstpartij uit handen geeft. Vorige week tegen Wilhelmina een punt gewonnen en nu twee verloren. Het blijft een verrassende sport dat voetbal!