NEO'25 gaat met winst bij Haaften voort op ingeslagen weg.

www.neo25.nl
Haaften 1
NEO'25 1
08-02-2020
0 - 3

Scheidsrechter:   G.W. (Willem) van Bleek

NEO'25 moest op bezoek bij Haaften dat net één plaats lager op de ranglijst terug te vinden was dan de mannen van Stefan Brok. De nummer 8 tegen de nummer 9 dus. NEO'25 won de laatste twee wedstrijden tegen de koplopers terwijl Haaften de laatste twee wedstrijden won van ploegen die lager stonden dan zij zelf in de derde klasse D. Twee ploegen in vorm in een wedstrijd waarin vooraf niet te voorspellen was wie aan het langste eind zou trekken.

 

Vanaf de aftrap liet NEO'25 zien met welke intenties zij naar Haaften afgereisd waren. Zeker het eerste half uur werd goed en met veel inzet gespeeld. Met goed combinatievoetbal werd, daar waar mogelijk de aanval gezocht en Haaften op eigen helft terug gedrongen. Grote mogelijkheden leverde dat niet op, maar ook Haaften kwam niet tot doelkansen. Ondanks het goede voetbal van NEO'25 vielen alleen een slap afstandsschot van Haaften en een mooie kopbal van Noah van Caem op te tekenen in de eerste twintig minuten.

Na 23 minuten kwam NEO'25 verdiend aan de leiding. Django Hooymaayers bediende met een mooie pass vanaf het middenveld Jordy Rosenbrand, die speelde zijn directe tegenstander uit en kon simpel de 0-1 voor NEO'25 binnenschieten. Op dat moment zeker verdiend.

Door deze achterstand was Haaften genoodzaakt om meer aanvallend te gaan spelen en dat leverde hen nog één kans op, die ging net over en een vrije trap die op de lat eindigde.

In de tweede helft zag Haaften geen kans om het NEO'25 echt moeilijk te maken. De NEO'25 verdediging stond ook deze middag weer goed en gaf geen grote kansen weg. Aan de andere kant was dat wel anders. Jordy Rosenbrand begon na een kwartiertje in de tweede helft aan een mooie rush en kon alleen maar afgestopt worden met een overtreding die een Haaftenverdediger geel opleverde. De vrije trap van net buiten de zestien werd van richting veranderd en Django Hooymaayers mocht voor dit doelpunt de felicitaties in ontvangst nemen. 0-2 met nog een half uurtje te gaan. Een paar minuten later werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Een NEO'25 aanvaller werd in de zestien onderuitgehaald en de penalty die dat opleverde, werd door Jordy Rosenbrand omgezet in een 0-3 voorsprong voor NEO'25. NEO'25 speelde deze wedstrijd als collectief heel goed en met veel inzet. Het had met Django Hooymaayers en Jordy Rosenbrand twee spelers die hun stempel op deze wedstrijd drukten en de werklust van hun medespelers om wisten te zetten in drie doelpunten.

 

Wedstrijdverslag van Gerard Rijkers
Foto van Mari van Ee (kijk voor meer foto's in het fotoalbum)
 
 

Verslagen

Terug naar boven