NEO'25 vermaakt het publiek in de tweede helft.

www.neo25.nl
NEO'25 1
BZC'14 1
26-10-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   J. (Joost) van Rijnsbergen


Met een prachtig zonnetje en een stevige wind tegen, begon NEO'25 aan haar wedstrijd tegen fusievereniging BZC. De intenties waren duidelijk. Met kersverse vader Rudy van Dongen achterin, naast Laurens Bogers, wilde NEO verzorgd opbouwen van achteruit. Lange ballen spelen en wind tegen is vaak geen goede combinatie. NEO was af en toe dreigend met Jordy en Nicky voorin. En BZC werd af en toe gevaarlijk met een lange uittrap van de keeper of een gevaarlijke corner. Maar naast een sportieve wedstrijd waren er verder niet echte bijzonderheden in die eerste helft .

De tweede helft bleef NEO de aanval zoeken, dit keer met de wind in de rug. BZC kwam moeilijk van de eigen helft af. Het was Jordy die de score opende door op karakter eerst de linksback op te jagen, vervolgens een voorzet te geven die onderschept werd, om vervolgens de rebound er maar zelf in te schieten. Niet lang daarna volgde een serieuze eerste mogelijkheid voor BZC. Uit een vrije trap op rand 16 werd de 1-1 gemaakt. Het was NEO, die nogmaals de mouwen opstroopte en op jacht ging naar meer. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd door Jordy prima afgewerkt. Door eerst zijn lichaam goed te gebruiken kon hij eenvoudig buitenkant voet, de bal in het hoekje plaatsen. Nog geen 15 seconden (!) later lag de bal ook bij keeper Sam Brok in het doel. En zo stond het ineens 2-2. NEO trainer Stefan Brok bracht jonge aanvallende wissels , Noah van Caem en Mitch Soffner, binnen de lijnen om toch nog de drie punten te halen. Dit zorgde ook voor meer ruimte voor BZC. 3 minuten voor tijd kreeg de ploeg uit Brakel/Zuilichem de kans op de overwinning. Een ietwat makkelijk gegeven penalty, jawel ook deze verslaggever heeft een roze bril, werd vakkundig naast het doel geschoten.

Het slotakkoord was toch weer voor NEO. Jordy miste een grote kans door in de voorlaatste minuut naast het doel te koppen. En de grensrechter uit Brakel/Zuilichem vlagde in de laatste minuut Mitch Soffner terug, om daarmee de gelijke stand veilig te stellen. U begrijpt dat de meningen verdeeld waren over deze laatste actie.

Maar over 1 ding was het publiek het wel eens. Ze hadden zich prima vermaakt die tweede helft.
Op naar de eerste en enige Sprangse Derby volgende week, uit naar SV Capelle.

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy

 

Verslagen

Terug naar boven