VV NEO’25 blameert zich

www.neo25.nl
SSC'55 1
NEO'25 1
25-05-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   N. (Nico) Opstraat

Voorafgaand aan het seizoen was de laatste speeldag er eentje om van te watertanden. In de Vrijhoeve zouden dan SSC’55 en VV NEO’25 de degens kruisen. Door de resultaten in de voorafgaande 25 wedstrijden stond er voor de thuisploeg behoudens de eer niet veel meer op het spel: SSC’55 is al zeker van de rode lantaarn en degradatie is daardoor onvermijdelijk geworden. VV NEO’25 maakte enkel bij een nederlaag van GDC en puntverlies van HSSC’61 nog een kleine kans op de derde periode. Daarvoor was het wel noodzakelijk om met drie punten huiswaarts te keren.

 

Na het eerste fluitsignaal van arbiter Opstraat is het SSC’55 dat fel uit de startblokken komt. Erwin van de Hoven komt centimeters tekort om zijn voet tegen een harde voorzet van Maik Kemmeren te zetten. Daarna neemt VV NEO’25 het initiatief in handen. De bezoekers hebben veelvuldig balbezit en proberen voetballend richting het doel van de aartsrivaal te komen. Nicky van Wanrooy speelt zich na een kwartier goed vrij op de rand van het vijandige strafschopgebied. Zijn doelpoging test de kwaliteit van de lat boven doelman Gijs Nieuwenhuizen. Iets voor het halfuur verschijnt Nick van Gils alleen voor diezelfde Nieuwenhuizen. Van Gils omspeelt de doelman, maar komt daarbij te ver richting de zijkant van het strafschopgebied uit om de openingstreffer te noteren. Verder blijven grote mogelijkheden uit, waardoor het lijkt of beide ploegen met een egale stand de thee op gaan zoeken. In de laatste minuut van het eerste bedrijf krijgt SSC’55 nog een vrije trap aan de rechterkant van het strafschopgebied. De afgemeten voorzet van Kevin Knippels wordt door Erwin van de Hoven tegen de netten gekopt: 1-0.

 

In de tweede helft start VV NEO’25 goed. Een afgeslagen corner van Julian Vos word door diezelfde Vos nogmaals snoeihard voor het doel gebracht. Aanvoerder Jesse Trapman weet zijn voet tegen het leder te zetten en egaliseert de stand: 1-1. Hierna blijft VV NEO’25 de betere ploeg en gaat men op zoek naar de bevrijdende 1-2. Juist op het moment dat het vijfde elftal van VV NEO’25, dat na drie jaar op rij tweede te zijn geworden eerder die middag het kampioenschap binnen heeft gehaald, eenieder met een geel-zwart hart duidelijk maakt op welk niveau men volgend seizoen zal acteren, geven de wespen VV NEO’25 de spreekwoordelijke doodsteek: op aangeven van Maik Kemmeren tikt Frank ter Schiphorst de 2-1 binnen. Hierna komt VV NEO’25 geen moment meer in de wedstrijd. Een fout in de opbouw leidt er zelfs toe dat Frank ter Schiphorst op aangeven van Erwin van de Hoven voor de 3-1 zorgt. Het inbrengen van Peter van Beek, Martin Faro en Noah van Caem voor Robin Rosenbrand, Jesse Trapman en Ruud van Dongen biedt geen soelaas. Verder dan een tweetal doelpogingen van Nick van Gils en Nicky van Wanrooy komt VV NEO’25 niet. Met het schaamrood op de kaken druipt VV NEO’25 na het laatste fluitsignaal af. SSC’55 pakt terecht de overwinning en poetst het blazoen daarmee enigszins op.

 

Gelukkig wisten concurrenten GDC en HSSC’61 hun wedstrijden ook in een overwinning om te zetten, waardoor een driepunter VV NEO’25 ook niet aan een periodetitel had geholpen. Wel hadden drie punten er voor gezorgd dat VV NEO’25 nog opstoomde naar de vierde plaats in de rangschikking. Nu moet men genoegen nemen met een vijfde stek. Het geheel overziend een terechte eindklassering voor de ploeg uit Sprang na een seizoen met enkele hoge pieken en diepe dalen. Vanaf augustus zal VV NEO’25 wederom gaan strijden voor een plaats in de subtop. Dat zal gaan gebeuren zonder Nick van Gils en Martin Faro: zij speelden tegen SSC’55 hun laatste wedstrijd in de Sprangse hoofdmacht.

Foto Mari van Ee

 

 

Verslagen

Terug naar boven