Gestolen overwinning voor VV NEO’25

www.neo25.nl
NEO'25 1
RFC 1
18-05-2019
1 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Op zaterdagmiddag 18 mei 2019 stond voor VV NEO’25 de laatste thuiswedstrijd van het lopende voetbalseizoen op het programma. Fusieclub RFC uit Raamsdonksveer bracht deze middag een bezoek aan Sportpark de Gaard. Waar VV NEO’25 op voorhand nog een minieme kans op een leuk toetje heeft, geldt voor de bezoekers juist het tegenovergestelde: met een voorsprong van vier punten op de vervelende nacompetitieplaatsen is RFC nog niet zeker van lijfsbehoud. Bij VV NEO’25 ontbreekt ten opzichte van de wedstrijd tegen Haaften de geblesseerd uitgevallen Giorgio Kerst.

 

Omstreeks half drie betreden beide elftallen het veld. Op deze zaterdagmiddag zijn er zowaar twee Machinefabriek Molendijk Pupillen van de Week: Jax van Gils en Vesper van Gils vallen deze eer ten deel bij de laatste thuiswedstrijd van vader Nick van Gils. Van Gils zal volgend seizoen niet in de vertrouwde driekleur te bewonderen zijn, maar in het geel-zwart van Wilhelmina’26. Zowel Jax als Vesper laten zien dat ze het voetbaltalent van geen vreemde hebben door de doelman van de bezoekers kansloos te laten. In een onderhoudende eerste helft bieden de elftallen het publiek weinig vertier. RFC is duidelijk voor één punt naar De Gaard gekomen en trekt zich terug op eigen helft. VV NEO’25 hanteert een te laag baltempo om tot openingen in de afweer van de bezoekers te komen. Het meeste gevaar komt nog van de hoofden van de bezoekers, maar enkele standaardsituaties worden over en naast gekopt. Namens VV NEO’25 kan Robin Rosenbrand een kopbal niet de juiste richting meegeven. Na een miscommunicatie in de Sprangse verdediging raken de bezoekers de onderkant van de lat. Op slag van rust kan Julian Vos een afgeslagen vrije trap van Ruud van Dongen net niet de juiste richting meegeven. Met de brilstand zoeken beide elftallen de kleedkamer op.

 

Na de rust verandert er weinig aan het spelbeeld, al heeft VV NEO’25 vaker balbezit op de helft van de bezoekers. Tot grote kansen leidt dit echter nog niet, al spat een volley van Nick van Gils uiteen op de paal. RFC verschijnt ook slechts mondjesmaat in het Sprangse strafschopgebied, waardoor de wedstrijd voortkabbelt. VV NEO’25 trainer Stefan Brok toont lef door met Jordy Rosenbrand, Peter van Beek en Noah van Caem drie aanvallend ingestelde spelers in te brengen voor respectievelijk Martin Faro, Jesse Trapman en Robin Rosenbrand. Invaller Van Beek lijkt VV NEO’25 in de voorlaatste minuut alsnog naar de overwinning te helpen, ware het niet dat arbiter Beumer het onterechte vlagsignaal van zijn hulpscheidsrechter overneemt. Toch krijgt VV NEO’25 in de blessuretijd nog een kans om de drie punten in eigen huis te houden. Jordy Rosenbrand wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en Beumer wijst gedecideerd naar de stip. Middels een één-tweetje met de Raamsdonksveerse doelman weet Julian Vos de thuisploeg alsnog naar een gestolen overwinning te schieten. Meteen besluit leidsman Beumer de wedstrijd te beëindigen. In het tumult dat na het laatste fluitsignaal ontstaat krijgt RFC aanvoerder Ritchie Akkermans nog een rode prent gepresenteerd.

 

Na afloop van de wedstrijd worden naast de vertrekkende Nick van Gils ook teammanager Tom Kerst en Carl Zopfi, lid van de medische staf, bedankt voor hun bewezen diensten. Volgende week komt VV NEO’25 voor het laatst in actie tijdens het reguliere seizoen. In de Vrijhoeve mag men aantreden voor de derby tegen hekkensluiter SSC’55. Voor SSC’55 is degradatie inmiddels onafwendbaar geworden, terwijl VV NEO’25 nog een minieme kans op een nacompetitieplek maakt. Desondanks zullen de messen tot op het bod geslepen zijn. SSC’55 zal zich nog éénmaal op willen richten alvorens af te dalen naar de krochten van het amateurvoetbal en VV NEO’25 heeft nog één overwinning nodig om de beste club van Sprang-Capelle op de ranglijst te worden. De wedstrijdleiding zal in handen zijn van de heer Alvarez en er zal om 14.30 uur afgetrapt worden.

Foto Mari van Ee

 

Verslagen

Terug naar boven