VV NEO’25 soeverein langs Haaften

www.neo25.nl
Haaften 1
NEO'25 1
11-05-2019
2 - 5

Scheidsrechter:   J.M. (Jan) IJpelaar

Na twee zaterdagen zonder competitieverplichtingen mocht VV NEO’25 op zaterdagmiddag 11 mei aantreden in en tegen Haaften. De thuisploeg is na een goede competitiestart ver teruggezakt op de ranglijst. Door de resultaten van de degradatiekandidaten in de afgelopen weken, dreigt Haaften zelfs nog te moeten vrezen voor de vervelende nacompetitie. VV NEO’25 maakt theoretisch nog kans op een sportief toetje, maar na de nederlaag tegen GDC lijkt dat een utopie. Bij VV NEO’25 ontbreken deze middag de langdurig geblesseerde Lars van Caem, Mitch Soffner en Kevin Akkermans.

 

Na het eerste fluitsignaal van arbiter IJpelaar komt VV NEO’25 voortvarend uit de startblokken. Binnen een tiental minuten voetbalt men vier opgelegde kansen bijeen. Eerst strandt Nick van Gils op doelman Lars Tertoolen – saillant genoeg zijn toekomstige ploeggenoot bij Wilhelmina’26. Daarna wordt een lob van diezelfde Van Gils door een Haaftense verdediger van de doellijn gehaald. Nicky van Wanrooy vindt in de afwerking diezelfde Tertoolen op zijn weg. Een kopbal van Laurens Bogers scheert over de lat. Al snel is VV NEO’25 trainer Stefan Brok genoodzaakt om te wisselen. Met een op het oog ernstig kwetsuur verlaat Giorgio Kerst het veld. Hij wordt vervangen door Martin Faro. Haaften wordt gevaarlijk via Thijmen Gerringa, maar hij treft het zijnet. Doordat beide ploegen een te laag baltempo hanteren, blijven gevaarlijke momenten verder uit. Toch zoekt VV NEO’25 met een minieme voorsprong de kleedkamers op. Vijf minuten voor de pauze wordt een vrije trap van Julian Vos door Marc Timmer achter zijn eigen doelman gekopt.

 

Het tweede bedrijf start met een schot van Julian Vos dat rakelings voorlangs gaat. Haaften probeert met opportunistisch spel snel de voorwaartsen in stelling te brengen. VV NEO’25 gaat te veel mee in dit fysieke gevecht. Doordat Haaften steeds meer ruimte weggeeft achter de verdediging, wordt Jordy Rosenbrand binnen de lijnen gebracht. De sterk spelende Robin Rosenbrand verlaat het veld. Invaller Rosenbrand stuit na zijn eerste actie over de rechterkant op doelman Tertoolen, maar in de rebound is Julian Vos er als de kippen bij om de Sprangse voorsprong te verdubbelen. Een kleine vijf minuten later levert diezelfde Vos een puntgave voorzet af aan het adres van Nicky van Wanrooy. De behendige buitenspeler knikt de 0-3 op het scorebord. Met nog een kwartier voor de boeg vervangt Peter van Beek aanvoerder Jesse Trapman. Haaften lijkt wat terug te doen, maar Laurens Bogers weet op de doellijn ternauwernood redding te brengen. In de tegenstoot tekent Jordy Rosenbrand voor de 0-4. Een knappe redding van Tertoolen op een inzet van Julian Vos voorkomt daarna de vijfde Sprangse treffer. Vanuit het niets weet de thuisploeg ineens terug te komen in de wedstrijd. Binnen twee minuten profiteert Haaften van slordigheden in het Sprangse spel en zorgen achtereenvolgens Michel den Braber en Thijmen Gerringa  ervoor dat het 2-4 wordt. Daarna schiet Marc Timmer nog rakelings over. Uiteindelijk weet Peter van Beek op aangeven van Nino van Leuveren de Sprangse overwinning van extra cachet te voorzien: 2-5.

 

Doordat de andere ploegen in de subtop ook tot winst kwamen, blijft VV NEO’25 steken op de zesde plaats in de rangschikking. Voor VV NEO’25 rest er niets anders dan de resterende wedstrijden in winst om te zetten om een zo goed mogelijke eindklassering te bereiken. Volgende week komt RFC naar Sportpark de Gaard. De aftrap zal om 14.30 uur verricht worden.

Foto van Mari van Ee.

 

 

Verslagen

Terug naar boven