Dure nederlaag VV NEO’25

www.neo25.nl
NEO'25 1
GDC 1
20-04-2019
1 - 4

Scheidsrechter:   J.A. (Sjors) de Jong

Op zaterdagmiddag 20 april 2019 kreeg VV NEO’25 bezoek van de Genderen Drongelen Combinatie uit Eethen. Op voorhand een pikante ontmoeting, aangezien beide ploegen de laatste weken goed in vorm zijn. GDC voert voorafgaand aan de wedstrijd de rangschikking in de derde periode aan, terwijl VV NEO’25 op één puntje volgt. Daarnaast kunnen beide ploegen – mede door het falen van de topploegen – zomaar weer de aansluiting met de koplopers hervinden. Bij VV NEO’25 zijn er twee mutaties ten opzichte van de voorgaande wedstrijd: Nick van Gils keert terug van een schorsing en Jordy Rosenbrand mag, nadat hij vorige week als invaller VV NEO’25 met een loepzuivere hattrick langs Sparta’30 schoot, ditmaal vanaf acquit beginnen.

 

Nadat beide equipes het veld betreden hebben, is het Machinefabriek Molendijk Pupil van de week Kaylee van den Hoever die door de Eethense verdediging soleert en de vijandelijke doelman verschalkt. Blijkbaar hebben de bezoekers dit tafereel beter waargenomen. Al na een viertal minuten komt GDC op voorsprong als Tom van Rijswijk attent reageert op een voorzet van Stefan Storchart en de openingstreffer aantekent. VV NEO’25 komt niet veel verder dan een tweetal kopkansen van Nick van Gils en Lars van Caem. Zij zoeken het doel echter te hoog. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en de mogelijkheden blijven schaars. Wesley van de Wart is met een esthetische omhaal dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Iets na het half uur krijgt diezelfde Van de Wart teveel tijd en ruimte in het strafschopgebied waarna hij ditmaal wel de trekker over kan halen: 0-2. Een volgende tegenslag voor VV NEO’25 is het uitvallen van Lars van Caem. Zijn vervanger, Nicky van Wanrooij, weet kort na zijn rentree op aangeven van Jordy Rosenbrand de aansluitingstreffer op de borden te zetten. Op slag van rust appelleert VV NEO’25 voor een strafschop, maar arbiter Sjors de Jong is onverbiddelijk.

 

Na de pauze tracht VV NEO’25 om de opgelopen achterstand te repareren. GDC consolideert de voorsprong eenvoudig en tot grote mogelijkheden komt VV NEO’25 niet. Met het inbrengen van Peter van Beek voor Robin Rosenbrand probeert men om de druk op GDC te vergroten. De ingevallen Van Beek komt centimeters tekort om een voorzet van Julian Vos de juiste richting mee te geven. Met nog een twintigtal minuten te gaan valt de beslissing. Van grote afstand weet Joost van Rooijen het speeltuig over doelman Sam Brok in het doel te deponeren: 1-3. VV NEO’25 is geslagen en geeft steeds meer ruimte weg. De bezoekers profiteren hier optimaal van en de verdiende overwinning komt niet meer in gevaar. In de slotfase wordt er nog meer zout in de Sprangse wonden gestrooid: de handige Menno Schouten snijdt vanaf de linkerkant door de Sprangse afweer en weet de vierde treffer op de borden te schieten.

 

Door de ruime nederlaag haakt VV NEO’25 af in de strijd om de derde periode. Bovendien maakt men ook in de rangschikking een flinke pas op de plaats. Het enige resterende recept voor VV NEO’25 is om het laatste drietal wedstrijden om te zetten in een overwinning en te hopen dat andere ploegen fouten maken. Over een drietal weken gaat men op bezoek in Haaften om daar tegen de plaatselijke voetbalvereniging aan te treden.

 

Na afloop van de wedstrijd viel er desalniettemin een mooi lichtpunt te noteren. Tijdens het traditionele ‘rad van fortuin’ werd ditmaal een bijzonder item verloot: de wedstrijdbal van de derby VV NEO’25 – SV Capelle, welke destijds gewonnen werd door Ger Broeks. Broeks heeft besloten om het leder nogmaals te verloten. De prachtige opbrengst van €100,- zal geheel ten goede komen aan Finnspiration. Finn de Jong is het broertje van Sem de Jong, speler van de JO17-1, en heeft de spierziekte Duchenne. Finnspiration organiseert allerlei acties om zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar deze ziekte bij elkaar te krijgen. Zo zal er op vrijdag 21 juni een pubquiz gehouden worden in het bondsgebouw te Sprang. Verder fietsen in september familieleden en vrienden 7 dagen op de mountainbike 70 tot 100 kilometer per dag vanuit Frankrijk naar Eindhoven. Een mooi doel om als VV NEO’25 familie te steunen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op http://www.finnspiration.nl/.
 

Foto: Anna van Leuveren-Pattipeilohy.
 

Verslagen

Terug naar boven