VV NEO’25 eenvoudig opzij gezet door Sleeuwijk

www.neo25.nl
Sleeuwijk 1
NEO'25 1
15-12-2018
4 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd

Op zaterdagmiddag 15 december ging VV NEO’25 op bezoek bij koploper Sleeuwijk. Na de overwinning van vorige week is VV NEO’25 tot op één punt van de koploper, die overigens nog wel een wedstrijd tegoed heeft, genaderd. Op papier stond er dus een ware topper op het programma op het goedgevulde Sportpark de Roef. VV NEO’25 trainer Stefan Brok startte in dezelfde basisopstelling als de voorgaande wedstrijd.

 

Onder Siberische temperaturen betreden beide teams, geflankeerd door jeugdspelers van beide clubs die kort tevoren een voorwedstrijd speelden, om klokslag 3 uur de plastic grasmat. In de openingsfase is het voor beide ploegen aftasten. Na een kwartier spelen moet VV NEO’25 een flinke domper incasseren: een aanval over de rechterkant van de thuisploeg wordt door scherpschutter Pasqualle Verwoerdt op aangeven van Jeffrey Molhoek tot doelpunt gepromoveerd. VV NEO’25 herpakt zich en krijgt enkele grote mogelijkheden op de gelijkmaker. Achtereenvolgens weten Julian Vos, Nick van Gils, Jordy Rosenbrand en Ruud van Dongen het net niet te vinden. Doordat VV NEO’25 tegen de wind in speelt, wordt de ploeg gedwongen om vaak ver terug te gaan. Hierdoor is het voor Sleeuwijk relatief eenvoudig om zich een weg naar het Sprangse doel te voetballen, wat tot veel corners en hachelijke momenten in het Sprangse strafschopgebied lijkt. Uit een afgeslagen corner pegelt aanvoerder Barry Ruitenberg snoeihard de 2-0 tegen de touwen. VV NEO’25 loopt in het slotkwartier van de eerste helft enkel achter de feiten aan en mag van geluk spreken dat er bij rust slechts 3-0 op het scorebord staat: op aangeven van de opgekomen Jimmy van de Koppel weet Frans van den Steenhoven in de voorlaatste minuut te scoren.

 

Na de rustperiode – waarin Robin Rosenbrand de plaats van Martin Faro heeft ingenomen – is er snel weer een domper voor VV NEO’25: Jeffrey Molhoek weet de 4-0 binnen te prikken, waardoor het laatste beetje Sprangse hoop op een miraculeuze comeback definitief verdwijnt. Aangezien de Sleeuwijkse honger redelijk gestild is, krijgt VV NEO’25 bij vlagen ook wat mogelijkheden. Toch blijven de grootste kansen voor de thuisploeg, maar beide ploegen zijn niet koelbloedig genoeg in de afronding. Zowel Mitch Soffner als Ramiro van de Leur komen nog binnen de krijtlijnen, ter vervanging van respectievelijk Nick van Gils en Jordy Rosenbrand. Met het nieuwe elan binnen de ploeg weet VV NEO’25 nog wel tot scoren te komen, maar de treffer van Van de Leur wordt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Na exact 90 minuten vindt arbiter Wijnand van Vreeswijk het welletjes geweest.

 

Sleeuwijk was deze middag duidelijk een maat te groot voor VV NEO’25. Desondanks gaat VV NEO’25 met een keurige vierde klassering de winterstop in. De eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar zal meteen een pikante ontmoeting zijn: op zaterdag 19 januari 2019 staat de dorpsderby tegen SV Capelle op het programma.

Foto's Mari van Ee

 

Verslagen

Terug naar boven