NEO'25 1
09-03-2024
1 - 2

Zaterdag 9 maart stond de volgende derby op het programma, tegen de buren uit de Vrijhoeve. Waar de derby van vorige week tegen RWB er een was om van te smullen als voetballiefhebber, deed deze editie pijn aan de ogen. Op een hobbelige knollentuin met een strakke noordoostenwind dwars over het veld, was combinatievoetbal eigenlijk onmogelijk en werd veelvuldig de lange bal gehanteerd. SSC’55, strijdend met veel inzet, moet rechtstreekse degradatie zien af te wenden in de komende weken.

Vanaf de aftrap was het NEO’25 dat met enige corners de druk opvoerde, maar uit het niets stond SSC’55 voor doelman Akkermans. In deze een-op-een situatie was hij de winnaar door een zeker doelpunt te voorkomen. Na 20 minuten werd NEO’25 een zuivere strafschop onthouden na vasthouden in de zestien. Scheidsrechter Strik wuifde dit weg evenals de vele vlagsignalen van zijn assistent die het wel heel erg bont maakte. Na 20 minuten viel de 0-1 van Mitch, die van dichtbij kon intikken. Waar NEO’25 dacht op rozen te zitten, kwamen ze bedrogen uit. In de 35e minuut kwam de rechterverdediger mee opgestoomd, kapte naar binnen en schoot met links de 1-1 op het bord. Deze tegenvaller werd nog voor rust weggepoetst met de 1-2 van Sam, die een schitterende aanval tegen de touwen schoot. Met de 1-2 ruststand smaakte de thee voor de ploeg van trainer Helmond extra zoet.

In de tweede helft speelde SSC’55 wederom met tomeloze inzet, maar verder dan een van richting veranderd schot, wat net naast rolde, kwamen de gastheren niet.

NEO’25 vergat een viertal kansen te benutten dus in de stand veranderd er niets en zo wint NEO’25 toch wel verdiend met 1-2 van SSC’55. Om iets voor half vijf floot de uitblinker van deze middag, scheidsrechter Strik, voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week speelt NEO’25 op sportpark de Gaard tegen Irene’58, aanvang 15.00 uur onder leiding van scheidsrechter Vroomen.