NEO'25 1
11-11-2023
1 - 3

Oosterhout - NEO’25 was zaterdag op bezoek bij gastheer TSC, voor de topper in vierde klasse F. De vele aanwezige supporters vanuit Sprang-Capelle waren er klaar voor.

In de eerste helft was het NEO’25 dat binnen vijf minuten twee mogelijkheden onbenut liet om de wedstrijd open te breken. In de elfde minuut teisterde Julian Vos de bovenkant van de deklat boven doelman Collin Bax. In de 23e minuut was het Noah van Caem die na goed doorzetten zijn bal afleverde bij Sam Verstappen en de bal kon binnenschuiven voor de 0-1. Hierna liet NEO’25 de bal rondgaan en moest TSC alle zeilen bijzetten om enigszins in de wedstrijd te blijven. Een snelle ingooi en met een geplaatst schot bracht Nicky in de 37e minuut de 0-2 op het scorebord. Met de 0-2 ruststand leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van trainer Marcel van Helmond, mede omdat TSC de gehele eerste helft geen kansen afdwong.

In de tweede helft had TSC duidelijk een ander strijdplan met fysiek spel tot op het randje van het toelaatbare en soms erover. Hier kwam de leidsman van dienst onder grote druk te staan en maakte de meest vreemde beslissingen voor beide ploegen. NEO’25 rechtte de rug en bleef keurig staande in de felle strijd voor de koppositie. Bij een uitval in de 61e minuut was het Mitch Soffner die zijn tegenstander in de luren legde en met een ferme knal doelman Bax kansloos liet voor de 0-3. TSC stelde hier tegenover de lange bal met een slot offensief. Door een van richting veranderde vrije trap was de wederom sterk keepende doelman Akkermans geklopt en kwam de 1-3 op het bord. Hierna miste NEO’25 van enkele meters van het doel de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Na ruim 15 minuten blessuretijd en de invallende duisternis werd er afgefloten en kon NEO’25 de drie punten bijschrijven.

De spelers van NEO’25 werden met applaus naar de kleedkamer begeleid door de vele meegereisde supporters uit Sprang-Capelle voor hun puike pot. NEO’25 nam door de winst de koppositie over van de gastheer en speelt volgende week thuis tegen PCP uit Breda.

Aanvang 15.00 uur, sportpark “De Gaard” onder leiding van Dhr. Hardenbol.