NEO'25 1
DESK 1
21-10-2023
3 - 2

Zaterdag stonden NEO’25 en DESK uit Kaatsheuvel tegenover elkaar in de 2e ronde van de KNVB-beker op sportpark De Gaard. Voor NEO’25 de derde derby op rij met de opdracht de ongeslagen status intact te houden.
Pupil van de week was Guus Vos.

Om half drie floot arbiter de Kock, onder een stralend zonnetje, voor veel opgekomen publiek, af voor de aftrap. Na een afwachtend begin van beide zijden werd DESK aanvallend iets sterker en drukte dit uit in de 0-1. De tegengoal ontstond door een mislukte buitenspelval achterin bij NEO’25, waarbij doelman Akkermans aan de noodrem trok:

Strafschop DESK, benut door Tom Rommes in de 21e minuut.

Slordig spel van NEO’25 in de opbouw leverde een razend snelle counter op, waarmee Kaya van Wanrooij zijn tegenstander het bos in stuurde en de 0-2 binnen schoot. Binnen het half uur liet DESK het na om de 0-3 aan te tekenen, het sein voor NEO’25 om de bakens te verzetten.

NEO’25 liet de terughoudende tactiek varen en zette druk op de achterhoede van DESK. Hiermee kantelde de wedstrijd en moest DESK ver terug op eigen helft. Een corner van Julian Vos werd via een eigen speler tot doelpunt gepromoveerd:1-2. Vervolgens miste NEO’25 een aantal mogelijkheden op de 2-2, maar in de 45e minuut stond deze alsnog op het bord na gegrabbel van de DESK doelman. Mitch Soffner strafte dit foutje af met de 2-2 als ruststand.

Ook in de 2e helft was NEO’25 de bovenliggende partij en zakte DESK steeds verder weg. Al in de 46e minuut was daar een knappe rush van Lars de Bruin, maar zijn aflegger werd niet op waarde geschat door Mitch Soffner. Een sterker NEO’25 vergat te scoren uit diverse mogelijkheden. Door een aantal wissels over en weer kregen beide ploegen kansen in de slotfase, maar steeds waren de sluitposten op hun post. In de 89e minuut pakte NEO’25 de volle buit en bekroonde Stijn Klaasen zijn sterke invalbeurt met de 3-2. Zijn machtige knal plofte hoog in de touwen achter de DESK doelman, en bekroonde zich hiermee tot matchwinnaar. In de extra tijd moest doelman Akkermans zich nog enkele malen onderscheiden met katachtige reacties. Na het laatste fluitsignaal was NEO’25 de verdiende winnaar op basis van het vertoonde spel, veerkracht en inzet.

Volgende week speelt NEO’25 de volgende competitiewedstrijd: Irene’58, de tegenstander, aanvang 15.00 uur in Den Hout onder leiding van arbiter Sivac.