NEO'25 1
SV Capelle 1
27-05-2023
5 - 1

In de laatste speelronde van de reguliere competitie stond voor NEO'25 de derby tegen SV Capelle op de rol. Alleen een enorm wonder zou NEO'25 nog kunnen redden om de nacompetitie te ontlopen. Alle concurrenten zou dan moeten verliezen en zelf zouden de mannen van Marcel van Helmond moeten winnen. NEO'25 won dus zelf wel maar zag ook de concurrenten punten pakken en omdat het slechts één puntje tekort komt zal NEO'25 in de nacompetitie voor het behoud in de derde klasse nog een paar keertjes flink aan de bak moeten.

In de voorlopig laatste Sprang-Capelse derby was het vanaf het begin NEO'25 dat het beste van het spel en een langdurig overwicht had. Echt veel grote kansen leverde dat niet op en de mogelijkheden die het kreeg bleven onbenut. Zo zag Noah van Caem een schot voorlangs gaan en Sam Verstappen kopte over. In die fase was SV Capelle éénmaal gevaarlijk maar redde Kevin Akkermans de situatie voor NEO'25. Pas in de 29e minuut kwam NEO'25 op voorsprong. Laurens Bogers ging vanuit de eigen verdediging op avontuur en kon ver doordringen op de helft van SV Capelle. Zijn passje bereikte Sam Verstappen die alleen voor Jasper Verduijn op kon duiken en de 1-0 was een feit.
Daarna kreeg NEO'25 een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong heel snel uit te bouwen  maar had geen succes. Pas in de 40e minuut kon Noah van Caem een goede aanval over links binnen lopen om voor de 2-0 te zorgen.
Hiermee was de ruststand bereikt na een eerste helft waarin NEO'25 vrijwel constant op de helft van SV Capelle te vinden was en slechts sporadisch door SV Capelle belaagd werd.
Ook in de tweede helft was NEO'25 de betere ploeg en kregen Nicky van Wanrooy en Mitch Soffner weer scoringsmogelijkheden zonder die te benutten. Het was Sam Verstappen die na 58 minuten voor de 3-0 zorgde, hij ontfutselde een verdediger van SV Capelle de bal en kon ongehinderd Jasper Verduijn het nakijken geven. Uit dit doelpunt haalde Nicky van Wanrooy kennelijk zoveel inspiratie dat hij een minuut later na goed solistisch doorzetten en een klein mazzeltje voor 4-0 kon zorgen. Bij NEO'25 had Kevin Akkermans onder de lat een soort snipperdag, hij hoefde in de gehele wedstijd nauwelijks in actie te komen. Toch werd hij in deze wedstijd een keertje geklopt door Sander van den Broek, na één van de sporadisch goede aanvallen van SV Capelle, 4-1 na 80 minuten. Ook hierna veranderde er niets aan het spelbeeld, NEO'25 domineerde en SV Capelle moest zich beperken tot verdedigen. In de slotfase waren er nog kansen voor o.a Nicky van Wanrooy en twee voor Jordy Rosenbrand, de eerste kans schoof hij voorlangs maar de tweede was wel raak. Ook hij stoorde al heel vroeg , veroverde de bal en maakte het geheel fraai af zodat hij zijn invalbeurt bekroonde met de vijfde goal voor NEO'25 en daarmee de eindstand op 5-1 bracht. Er rest voor NEO'25 nog de nacompetitie waarin zij hun verblijf in de derde klasse veilig moet zien te stellen.

Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Laurens Bogers, Niels Hamers, Noah van Caem, Sam Verstappen, Mitch Soffner, Julian Vos, Nicky van Wanrooy, Joey van Wanrooy, Serhan Eyupoglu, Rudy van Dingen, Lars de Bruijn, Jordy Rosenbrand en Rik Leijtens.