VV NEO’25 wederom ruim onderuit

NEO'25 1
SC Everstein 1
29-09-2018
1 - 4

Scheidsrechter:   M. K. S. (Manuel) Lopes

 

In de eerste thuiswedstrijd van het competitiejaar kreeg VV NEO’25 bezoek van SC Everstein. De ploeg uit Everdingen, welke onder leiding staat van Carel van der Velden, begon vorige week overtuigend aan de competitie door GVV’63 met 3-0 opzij te zetten. VV NEO’25 begon juist met een nederlaag aan de nieuwe jaargang en was uit op eerherstel. Bij VV NEO’25 ontbraken deze middag ten opzichte van vorige week Kevin Akkermans en Nick van Gils. Basisplaatsen waren er daardoor voor Tom Smit, Nicky van Wanrooy en Lars van Caem. Voor zowel Smit als Van Wanrooy betekende dit hun eerste basisplaats in de hoofdmacht.

 

Pupil van de week was deze middag Tom Cuthill, de doelman van VV NEO’25 JO8-1. Hij gaf de jeugdige thuisploeg het goede voorbeeld door de doelwacht van de bezoekers te passeren. In de beginfase waren de beste mogelijkheden voor VV NEO’25. Na een goede balverovering verscheen Lars van Caem plots vrij voor het doel. Hij had pech in de afronding. Aan de andere zijde van het veld behoedde Smit VV NEO’25 met een prima redding nog voor een vroege achterstand, maar niet veel later was hij kansloos op een intikker: 0-1. Wederom stond VV NEO’25 vroeg op achterstand, maar het antwoord was adequaat. Aanvoerder Jesse Trapman promoveerde een scherp aangesneden vrije trap van Julian Vos tot doelpunt en repareerde daarmee de opgelopen achterstand. In het vervolg van de eerste speelhelft had SC Everstein het veldoverwicht zonder voor veel doelgevaar te zorgen. Wel deelde men wat speldenprikjes uit. Kort voor de pauze wist men vanuit een corner toch op voorsprong te komen: 1-2. Met deze stand zochten de beide ploegen de kleedkamers op.

 

VV NEO’25 startte ongewijzigd aan de tweede helft. De bezoekers losten daarin het eerste schot, maar een fraaie lob belandde net naast het doel van Smit. Tien minuten na de pauze profiteerden de geslepen bezoekers uit de provincie Utrecht optimaal van weifelend ingrijpen in de Sprangse verdediging en verdubbelden de marge: 1-3. Aan VV NEO’25 zijde werden achtereenvolgens Ruud van Dongen, Peter van Beek en Mitch Soffner binnen de lijnen gebracht om voor de aanvallende impulsen te zorgen. In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg VV NEO’25 daardoor weer enigszins controle over de wedstrijd. Julian Vos had pech dat een vrije trap op de paal uiteenspatte. Na een vloeiende aanval over de linkerzijde van het veld gaf Nino van Leuveren een afgemeten voorzet, die helaas net te hoog was voor Peter van Beek waardoor deze het leder niet genoeg kon drukken. Diezelfde Van Beek zag een doelpunt nog afgekeurd worden nadat hij volgens arbiter Lopes de doelman van SC Everstein in een luchtduel torpedeerde. Mitch Soffner kon van dichtbij niet afdrukken. Waar VV NEO’25 het naliet om terug te komen in de wedstrijd, gingen de geslepen bezoekers uiterst efficiënt met de mogelijkheden om. Een vrije trap vanaf twintig meter werd raak geschoten: 1-4. Dit bleek tevens de eindstand te zijn.

 

Voor de tweede week op rij leed VV NEO’25 een zware nederlaag. Ondanks dat SC Everstein over meer kwaliteit beschikte, had het klassenverschil niet zo groot hoeven te zijn. Er zal zuiverder met de kansen omgesprongen moeten worden en scherper verdedigd moeten worden om weg te komen uit de gevarenzone. Volgende week mag VV NEO’25 op bezoek bij RFC, dat eveneens de eerste twee wedstrijden verloor. In Raamsdonksveer zal er om 14.30 uur afgetrapt worden onder leiding van arbiter IJpelaar.

 

 

Verslagen

Terug naar boven