Dongen 1
NEO'25 1
18-03-2023
4 - 2

NEO'25 en Dongen stonden in gebroederlijk naast elkaar op de ranglijst met evenveel punten en ongeveer gelijke doelcijfers. Wel speelde NEO'25 een wedstrijd minder en sprokkelden ze allebei deze competitie tot nu toe 15 punten bij elkaar. Twee op papier dus gelijkwaardige tegenstanders. De wedstrijd gaf echter een geheel ander beeld te zien want NEO'25 was op alle fronten de mindere van Dongen en speelde zijn slechtste wedstijd van het seizoen. De geschorste centrumverdediger Laurens Bogers werd zeer node gemist en de verdediging van NEO'25 was de draad enige malen volledig kwijt.

Vanaf de aftrap was NEO'25 niet echt bij de les, leed vaak onnodig balverlies en had veel moeite de bal in de ploeg te houden en kwam nauwelijks aan aanvallen toe. Ook enige momenten van slecht verdedigen bij Dongen werden niet benut om gevaarlijk te worden. Omdat Dongen ook niet zijn beste spel speelde bleef de balans de eerste tien minuten aardig in evenwicht. Alleen Nicky van Wanrooy met een actie en Noah van Caem met een schot zorgden voor enig gevaar namens NEO'25. Dat was na bijna een kwartier spelen. Tot dat moment had ook Dongen nog niet veel laten zien en leek er geen vuiltje aan de lucht. Een diepe bal van Dongen werd door een NEO'25 verdediger volledig verkeerd beoordeeld, daardoor kwam Burak Arda Erbek van Dongen alleen voor Kevin Akkermans en kon dit cadeautje uitpakken:1-0 voor de thuisclub.

In de periode daarna kwam NEO'25 niet tot goed voetbal, leed veel balverlies en wist geen goede kansen te scheppen. Hierdoor bleef Dongen verdedigend gemakkelijk overeind. Alleen Noah van Caem kwam nog tot een gevaarlijk schot. Bij een corner van Dongen werd de bal slecht weggewerkt en kon Niels Dingemans de tweede scoren.

Hierna probeerde NEO'25 voor de rust nog wel wat terug te doen, kreeg enkele kleine kansjes maar wist niet te scoren.

In de beginfase van de tweede termijn begon NEO'25 sterker dan Dongen, zag Julian Vos net over koppen en hield Dongen een korte periode vast op eigen helft. Het duurde echter tot de zestigste minuut voordat NEO'25 dichterbij kon komen. Een aanval over links leverde een voorzet op waarbij een NEO'25 aanvaller omvergekegeld werd. Noah van Caem schoot met de toegekende strafschop de aansluitingstreffer binnen. Even later kreeg Bas Jansen van Dongen rood en speelde NEO'25 dus met een mannetje meer. Dat bleek geen verbetering te brengen in het spel van NEO'25 dat ook tegen tien niet beter ging voetballen. Bij een counter kwam Dongen zelfs op 3-1, weer door Burak Arda Erbek, een kwartier voor tijd.

Hierna bleef NEO'25 wel zoeken naar mogelijkheden om iets terug te doen en slaagde daarin pas twee minuten voor tijd in. Noah van Caem zorgde voor de 3-2 en bracht daarmee de hoop op een puntje terug bij de NEO'25 aanhang. De goed leidende scheidsrechter Ad Bracht liet zo'n tien minuten doorspelen in extra tijd, daarmee Dongen bestraffend voor tijdrekken. Het was echter Dongen dat deze extra tijd het best benutte en, weer na een counter, de 4-2 kon maken.

Voor NEO'25 speelden: Kevin Akkermans, Robin Rosenbrand, Rudy van Dongen, Joey van Wanrooy, Django Hooymayers, Niels Hamers, Noah van Caem, Sam Verstappen, Mitch Soffner, Julian Vos, Nicky van Wanrooy, Jarno Bosch, Martin Faro en Lars de Bruijn.