SV Capelle 2
NEO'25 2
24-09-2022
0 - 4

Zaterdag 24 september, de start van de competitie voor ons tweede. Na 2 bekerwedstrijden (1 overwinning) begon het echte werk, uit naar SV Capelle. Met de van vakantie teruggekeerde trainer Tom Kerst was het trainersduo Tom/Nick weer compleet.
Op een kletsnat veld en in de stromende regen mochten de mannen om 14.30 uur aantreden tegen de dorpelingen uit de andere kant van het dorp. De regen en het veld kwamen het spel van beide kanten niet ten goede. Wel was er veel strijd. Soms wellicht iets teveel, waarna onze John de eerste gele kaart van het seizoen op eiste met een tackle die net iets te laat was.
NEO was het eerste gedeelte net wat sterker, al leidde dat niet tot uitgespeelde kansen. Een terugspeelbal op keeper Kevin ging maar net goed, anders had het zomaar een treffer voor Capelle kunnen opleveren. Aan de andere kant kwam NEO niet verder dan een aantal corners.
Een van die corners leidde wel de 0-1 in. Na een stevige duw van een Capelle verdediger werd de bal op de stip gelegd. Tijmen wist wel raad met dit cadeautje en schoot de bal beheerst binnen. Hierna volgde nog een paar kleine kansen, maar de bal ging er niet nogmaals in. Met 0-1 zochten we dan ook de kleedkamer op.
In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Weinig grote kansen en vooral veel strijd. Na een minuut of 15 gaf Joep, in de rust ingevallen voor Tijmen, een lange bal. De bal schoot over het natte veld langs de keeper en verdediger, waardoor het voor Thijs een koud kunstje was om de 0-2 binnen te tikken.
Kort daarna vielen ook Angelo en Niels (bedankt voor het meedoen!) in, die samen de 0-3 op het scoreboard zette. Angelo's schot werd nog gekeerd door de keeper, waarna Niels de rebound binnen schoot. Z'n eerste doelpunt bij de senioren, een heuglijk feit.
Nog een eerste keer kwam er bij de 0-4. De teller gaf al 90 minuten aan, maar Rik slingerde de bal vanaf de zijkant er indraaiend in. De keeper verkeek zich op de doorschietende bal die er zomaar instuiterde. Z'n eerste doelpunt voor NEO'25, waarna hij het logo kuste.
Direct hierop floot de goed fluitende scheidsrechter Ermens af. De eerste punten zijn binnen, mede door een uitstekende prestatie van de achterhoede die keurig de 0 hield. NEO2 liet met deze wedstrijd zien dit jaar opnieuw om de bovenste plekken mee te willen doen.

Volgende week komt VOAB2 op bezoek op sportpark 'De Gaard'. Om 15.00 uur wordt er dan afgetrapt. Graag tot dan!